Orașul din România recomandat pentru dezvoltarea afacerilor de Banca Mondială. Cât durează înregistrarea unei firme

Luni, 11 Noiembrie 2024, ora 18:16
2362 citiri
Orașul din România recomandat pentru dezvoltarea afacerilor de Banca Mondială. Cât durează înregistrarea unei firme
Oradea se remarcă prin timpii reduşi necesari pentru înregistrarea unei noi firme FOTO Pexels

Oradea se află printre cele mai eficiente oraşe pentru dezvoltarea afacerilor, conform unui raport al Băncii Mondiale, a informat luni, 11 noiembrie, într-un comunicat, Biroul de presă al Primăriei.

"Un raport recent al Băncii Mondiale evidenţiază performanţele municipiului Oradea în domeniul mediului de afaceri, comparativ cu alte oraşe din România şi Europa Centrală şi de Est. Studiul analizează etapele necesare pentru înfiinţarea şi dezvoltarea unei afaceri, accesul la utilităţi esenţiale şi eficienţa proceselor administrative şi juridice", menţionează sursa.

Oradea se remarcă, potrivit comunicatului citând raportul BM, prin timpii reduşi necesari pentru înregistrarea unei noi firme, care durează doar 6,5 zile, similar cu alte oraşe din România. În ceea ce priveşte obţinerea autorizaţiei de construire, Oradea se situează favorabil, cu un timp mediu de 53 de zile, comparativ cu alte oraşe precum Cluj-Napoca (172 zile), Timişoara (202 zile) şi Iaşi (382 zile). Spre deosebire de Oradea, Debreţin are un timp mai mare pentru obţinerea acestei autorizaţii, de 88 de zile.

Pentru obţinerea autorizaţiilor de mediu, Oradea are un timp de aşteptare de 38 de zile, mai scurt decât cel înregistrat în Cluj-Napoca (71 zile), Timişoara (93 zile) şi Iaşi (57 zile), în timp ce în Debreţin procesul durează 86 de zile.

În privinţa accesului la utilităţi, o nouă firmă din Oradea reuşeşte să obţină o conexiune la energie electrică în aproximativ 220 de zile, comparativ cu Cluj-Napoca (256 zile), Timişoara (306 zile), Iaşi (252 zile) şi Debreţin (345 de zile).

Accesul la reţeaua de apă este, de asemenea, mai rapid în Oradea, unde durează 90 de zile, comparativ cu alte oraşe precum Timişoara (145 zile) şi Iaşi (141 zile). În Debreţin, procedura este mult mai lungă, cu un timp de aşteptare de 193 de zile.

Pentru procesele judiciare, durata medie de soluţionare a unui proces în instanţă este de 545 de zile în Oradea, mai scurtă decât în Cluj-Napoca (790 zile), Timişoara (811 zile) şi Iaşi (749 zile), dar puţin mai lungă decât în Debreţin, unde durata medie a unui proces durează 470 de zile. Procedurile de lichidare durează în medie 22,5 luni în Oradea, comparativ cu Debreţin unde timpul este de 30 de luni. În schimb, pentru procedurile de reorganizare, Debreţin se află într-o poziţie mai avantajoasă, cu o durată de doar 9 luni, comparativ cu 57 de luni în Oradea.

"Aceste rezultate subliniază capacitatea Oradiei de a oferi un mediu de afaceri stabil şi eficient, facilitând investiţiile şi dezvoltarea economică locală", se precizează în comunicat.

Țările care „toarnă” cei mai mulți bani în firmele din România. Investitorii din doar două țări au adus peste 60 de miliarde de lei în capital
Țările care „toarnă” cei mai mulți bani în firmele din România. Investitorii din doar două țări au adus peste 60 de miliarde de lei în capital
Investițiile străine au fost constant printre subiectele importante pe agenda politicienilor, dar au căpătat o dimensiune nouă în această rundă de alegeri. În fața unui candidat la...
Valentin Budeș (Sphera) la Quarterly Report: „Am înregistrat recorduri în trimestrul III. Vom adăuga mărci noi când suntem convinși că pot aduce valoare adăugată acționarilor”
Valentin Budeș (Sphera) la Quarterly Report: „Am înregistrat recorduri în trimestrul III. Vom adăuga mărci noi când suntem convinși că pot aduce valoare adăugată acționarilor”
Valentin Budeș, Director Financiar la Sphera Franchise Group, a participat miercuri, 27 noiembrie, la ediția a șasea a Quarterly Report, un eveniment dedicat companiilor listate la Bursa de...
#afaceri, #Banca Mondiala Romania, #oradea, #firme, #autorizatie mediu , #firma
  1. Gamificarea în e-learning: De ce funcționează și cum îți ajută echipa să învețe mai bine
  2. Tot ce trebuie să știi despre rack-urile de rețea
  3. Noi măsuri pentru sprijinirea fermierilor, propuse de Comisia Europeană: ”Merită să trăiască corect din munca lor”
  4. Tronsonul de autostradă care va fi deschis circulației înainte de termen: ”Încă 16 km, cu 8 luni mai devreme” FOTO
  5. Nike, anchetată de Consiliul Concurenței pentru că ar fi dictat politicile comerciale ale distribuitorilor din România
  6. Delfini drogaţi cu fentanil în Golful Mexic. Semnal de alarmă tras de cercetători
  7. Deficitul comercial se adâncește puternic în ianuarie-octombrie 2024 față de aceeași perioadă a anului trecut
  8. Atenție la SMS-uri care cer actualizarea datelor de la bancă! Este o nouă tentativa de fraudă online, avertizează DNSC
  9. Un obstacol Olimpic ratat: este acesta începutul sfârșitului pentru boom-ul Airbnb?
  10. Energia verde la locul de consum, atu pentru dezvoltatorii imobiliari. Sorin Preda (Global Vision): „Reducem substanțial costurile de racordare comparativ cu proiectele mari”