Ce pierderi vor suferi angajatorii americani din cauza eclipsei

Luni, 21 August 2017, ora 18:35
2684 citiri
Ce pierderi vor suferi angajatorii americani din cauza eclipsei
Foto: Arhiva Pixabay

Eclipsa de soare de luni ii va costa pe angajatorii americani aproximativ 694 de milioane de dolari sub forma de productivitate pierduta, potrivit unor estimari.

Estimarile sunt realizate de firma Challenger, Gray & Christmas din Chicago, care nu a tinut cont in calculele sale si de costurile provocate de angajatii care isi iau liber pentru a calatori sa vada fenomenul.

Marea eclipsa, prima care va fi vizibila pe un traseu care traverseaza intreg teritoriul Statelor Unite dupa 1918, va fi clara in special in Oregon, Idaho, Wyoming, Tennessee si Carolina de Sud, relateaza MarketWatch.

Eclipsa va avea loc intr-o zi lucratoare, iar multi dintre angajati vor incerca probabil sa o vada. Drept rezultat, angajatorii vor suporta costuri cumulate de 694 de milioane de dolari.

Vezi si Americanii se pregatesc de eclipsa totala de soare - ce efecte produce asupra plantelor si animalelor

Angajatii vor avea nevoie probabil de 20 de minute pentru a asista la fenomen, chiar daca eclipsa totala va dura doar 2 minute, potrivit calculelor Challenger.

Aproape 83% dintre oameni merg la munca intr-o zi normala de lucru, arata datele Biroului pentru Date Statistica in Domeniul Muncii. Folosind aceste date, alaturi de cele referitoare la salariul orar mediu si numarul angajatilor full-time cu varste de peste 16 ani, Challenger a calculat cat va costa munca pierduta in cele 20 de minute.

Eclipsa va aduce pe de alta parte zeci de milioane de dolari din turism. Primaria din Nashville estimeaza ca orasul va fi vizitat de 50.000-75.000 de persoane, care vor cheltui 15-20 de milioane de dolari in timpul eclipsei, potrivit USA Today. In Carolina de Sud veniturile din turism ar putea atinge 43 de milioane de dolari.

Un numar estimat de 100.000 de oameni ar putea vizita Salem, Oregon, iar sudul Idaho va primi pana la 300.000-500.000 de vizitatori.

Eclipsa nu este singurul eveniment care costa companiile americane si in mod sigur nu va fi cel mai costisitor.

Eclipsa paleste in comparatie cu alte distractii. Pe langa raspunderea la emailuri personale si la sms-uri, cumparaturile online si vizionarea de evenimente sportive, angajatii mai petrec alte 42 de minute pe zi pentru alte interese personale. Asta inseamna un total de 8 ore pe saptamana si productivitate pierduta de 15,5 miliarde de dolari, arata un studiu recent efectuat de firma OfficeTeam.

In aceste conditii, Challenger nu sugereaza ca angajatii americani sa devina sclavi ai capitalismului in loc sa urmareasca eclipsa.

Companiile ar trebui sa se foloseasca de eclipsa pentru a creste moralul si a intari echipa, a spus Andrew Challenger, vicepresedintele firmei Challenger.

Citeste si Un american povesteste cum a ramas partial orb, dupa eclipsa de soare din 1963

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#eclipsa pierderi angajatori america, #elipsa pierderi afaceri, #eclipsa totala solara , #pierderi