Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat pierderi uriase, in acest an

Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 14:04
3245 citiri
Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat pierderi uriase, in acest an

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), care administeaza cele doua aeroporturi ale Capitalei, a avut in primele noua luni pierderi de 49,6 milioane lei, de la un profit net de 333,3 milioane lei in perioada similara a anului trecut.

De asemenea, veniturile operationale au scazut de doua ori si jumatate, la 304,3 milioane lei, fata de 786 milioane lei, in perioada ianuarie-septembrie 2019.

Rezultatele financiare apar in raportul publicat de Fondul Proprietatea, actionar minoritar care detine 20% din actiunile companiei.

"Compania a publicat rezultatele financiare pentru primele noua luni ale anului 2020: venituri operationale de 304,3 milioane lei, EBIT negativ de 57,5 milioane lei si o pierdere neta de 49,6 milioane lei. Traficul de pasageri a scazut cu 66% fata de noua luni 2019, la doar 3,8 milioane de pasageri, iar traficul aerian s-a injumatatit, de asemenea, in aceeasi perioada", arata raportul FP.

Potrivit acestuia, compania a fost afectata puternic de criza actuala: numarul de pasageri si numarul de zboruri au inregistrat o scadere semnificativa de la inceputul pandemiei de COVID-19.

"ACI Europe, organismul care reprezinta industria aeroporturilor, estimeaza in cadrul unui raport din luna august 2020 ca traficul de pasageri a scazut cu 64,2% in prima jumatate a anului 2020 si ca a ajuns aproape de zero in trimestrul 2 2020, cu o scadere de 96,4% comparativ cu trimstrul 2 2019. Ca urmare a incercarilor de ridicare a restrictiilor in mod coordonat la nivelul UE la mijlocul lunii iunie, revenirea traficului aerian a fost mai lenta decat asteptarile. Prin urmare, traficul de pasageri la nivelul retelei de aeroporturi europene a continuat sa scada cu 69% in august 2020 comparativ cu august 2019", releva raportul financiar al FP.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea la data de 5 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau aeroporturile bucurestene: Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a avut in primul semestru pierderi de 27,4 milioane lei

Citeste si:
Câte zeci de mii de soldați ar fi pierdut Rusia în Ucraina. Estimarea făcută de un important oficial american de la Pentagon
Câte zeci de mii de soldați ar fi pierdut Rusia în Ucraina. Estimarea făcută de un important oficial american de la Pentagon
Aproape 80.000 de soldaţi au fost ucişi sau răniţi de la începutul invaziei Ucrainei, a declarat luni numărul trei de la Pentagon, Colin Kahl, subliniind că obiectivele anunţate de...
Pierderi uriașe pentru conglomeratul condus de miliardarul Warren Buffett în al doilea trimestru al anului
Pierderi uriașe pentru conglomeratul condus de miliardarul Warren Buffett în al doilea trimestru al anului
Scăderea preţurilor acţiunilor din SUA a afectat puternic Berkshire Hathaway, conglomeratul condus de miliardarul Warren Buffett, care a înregistrat o pierdere de 43,8 miliarde de dolari în...