Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Frauda de 1,7 miliarde de dolari la Olympus - directorii isi dau demisia

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 20:43
2924 citiri
Frauda de 1,7 miliarde de dolari la Olympus - directorii isi dau demisia
Foto:sky.news.com

Intregul comitet director al companiei japoneze Olympus urmeaza sa-si depuna demisia din functii pana la inceputul lunii februarie 2012, in urma unor fraude contabile de 1,7 miliarde de dolari.

Unul dintre directori a demisionat deja, iar presedintele companiei, Shuichi Takayama, a declarat ca toti membrii comitetului director vor renunta la functii dupa ce isi vor declara veniturile de pe trimestrul doi al anului, informeaza The Guardian.

Takayama a declarat ca o sedinta extraordinara a actionarilor companiei Olympus va avea loc in luna februarie a anului urmator.

Deciziile vin in urma concluziilor unei anchete desfasurate de catre autoritatile japoneze, potrivit carora mai multi fosti directori ai companiei au realizat, timp de 13 ani, o schema complexa prin care sa ascunda pierderile companiei din bilantul acesteia.

Raportul, intocmit de catre autoritati si experti in contabilitate, prezinta managementul companiei Olympus ca fiind "putrezit in totalitate".

Desi concluziile raportului sunt mai dure decat se astepta, nu aduc dovezi reale asupra a ceea ce s-a intamplat cu adevarat la companie, informeaza BBC.

Cazul Olympus ramane sub investigatia reunita a politiei, procurorilor, regulatorilor pietei, Oficiului de Frauda din Marea Britanie si a FBI-ului.

Dupa ce raportul a fost facut public, tranzactionarea de actiuni ale companiei Olympus a fost sistata pe bursa din Tokyo.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Olympus pierderi frauda ancheta, #FBI Olympus directori frauda, #demisie directori Olympus frauda , #pierderi