Mostenitorii Malaxa si Ausnit au pierderi masive la Fondul Proprietatea

Luni, 02 Martie 2009, ora 10:15

   

Mostenitorii Malaxa si Ausnit au pierderi masive la Fondul Proprietatea
Mostenitorii lui Nicolae Malaxa si Max Ausnit, care detin impreuna aproximativ sapte procente din Fondul Proprietatea, au pierdut 275 de milioane de lei anul trecut.

Participatiile lor au ajuns la valoarea de 847 de milioane de lei, scrie Ziarul Financiar.

In urma cu trei ani, urmasii celor doua familii au primit 1,1 miliarde de actiuni la Fondul Proprietatea.

Cei peste doua mii de actionari ai Fondul Proprietatea au pierdut 23% din valoarea participatiilor, pretul ajungand de la 1,02 lei la 0,77 lei.

Conducerea Fondului ia in considerare reducerea capitalului social si o reducere a valorii nominale a actiunii, dupa o discutie cu actionarii si cu reprezentantii Guvernului.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2089 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Curios de nu mai pot !
rank 1
Numai Lulache nu a pierdut nimic din salariu ....
Sa-i traiasca finul , Dl.fost ministru David !
Oare o fi vazut ceva finutzu ....?
Da'' e tare cucoana , daca Ghervasuc a suferit de tentativa de concediere , Dna Lulache e ocolita cu respect . Cred ca are ceva talente scunse pe undeva ...
RafaelaMoroe
rank 1
Vreau sa fiu Daniela Lulache !
In editia din 19.06.2008 a Cotidianului, apare un articol despre o stimabila doamna de la Fondul Proprietatea. Alaturat articolului, o poza cu respectiva. Imbracata business, ne zambeste suav, nonsalant, optimist. Pai cum naiba sa nu zambesti cand stii ca lunar ti se alimenteaza cardul cu 17.000 de euro? Nu, n-am scris gresit, n-a dat eroare wordul. Exact atat castiga Daniela Lulache, sefa Fondului Proprietatea. Ceea ce inseamna ca are un salariu mai mare decat seful Băncii Central-Europene, Jean-Claude Trichet, sau guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
Si ma intreb ce stie ea sa faca de 17.000 de euro? Pai, cam nimic nu prea stie sa faca. In consiliul de conducere, este ea singurul membru. Va dati seama de cata libertate de conducere poate beneficia. Pe langa asta, "nu are rezultate notabile si nu a dat actionarilor datele financiare definitive pentru anul 2007 si nici nu a prezentat proiectul de buget al FP pe anul 2008, după cum obligă legea". ( sursa Cotidianul). Si, pentru acest salariu science fiction, Daniela are in subordine 7 oameni.
Nu-i asa ca suntem invidiosi si ca ne lasam dominati de impulsul de a ne baga unghia in gat? Si asta pentru ca avem in fata dovada clara ca poti sa faci bani fara sa faci nimic. Nu-i asa ca ne dorim cu totii asa standarde de viata? Deci, cititi si invatati. Daniela Lulache si Fondul Proprietatea saluta grupul fraierilor care muncesc onest pe un salariu decent si ne ureaza un sincer: "Yes, we can!"
P.S: din ciclul lui Badea "traim in Romania si asta ne mananca tot timpul."
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor