Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nokia - pierderi de 368 de milioane de euro, in trimestrul doi

Joi, 21 Iulie 2011, ora 23:51
1837 citiri
Nokia - pierderi de 368 de milioane de euro, in trimestrul doi

Nokia, cel mai mare producator de telefonie mobila din lume, a avut pierderi nete, in al doilea trimestru din acest an, de 368 milioane, comparativ cu un profit de 227 milioane de euro inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Si vanzarile companiei finlandeze au scazut cu 7,3%, ajungand la 9,28 miliarde de euro, comparativ cu 10 miliarde de euro, cat inregistrase in al doilea trimestru al anului 2010 conform pe Wall Stret Journal.

Directorul executiv al companiei, Stephen Elop, sustine ca, desi rezultatele au fost "in mod clar dezamagitoare", compania sta bine in ceea ce privieste initiativele menite sa le asigure competitivitatea pe termen lung.

Acesta recunoaste si ca, pe viitor, Nokia va trebui sa faca fata unei concurente acerbe.

Ca urmare a acestui lucru, seful Nokia sustine ca are in plan accelerarea planurilor de reducere a costurilor si ca se asteapta ca vanzarile sa depaseasca previziunile sale anterioare, de un miliard de euro pana in 2013.

In Romania, Nokia este unul din cei mai mari exportatori, datorita fabricii din Jucu. Pe de alta parte, pana in luna decembrie, centrul de Cercetare si Dezvoltare din Cluj va fi inchis, afectand 120 de angati. O parte din personal va fi relocata in alte departamente ale companiei.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Nokia profit, #pierderi okia, #rezultate financiare Nokia , #pierderi