Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in primul semestru

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 11:45
2910 citiri
Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in primul semestru
Foto: Arhiva

Compania Nationala Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in primul semestru, la 35 milioane lei, fata de cele inregistrate in primele sase luni din 2010, de 70,33 milioane lei, pe fondul reducerii cheltuielilor, potrivit datelor transmise de companie.

"Reducerea cu aproximativ 50% a pierderii inregistrate de Posta Romana in semestrul I din 2011, comparativ cu perioada similara a anului 2010, s-a realizat in principal pe seama unui control mult mai riguros al cheltuielilor efectuate, concretizat prin renegocierea unor contracte aflate in derulare in vederea obtinerii unor tarife sau conditii mai avantajoase pentru Posta Romana (monitorizare interventii, mentenanta si intretinere cladiri, platforma aeriana, servicii telecomunicatii), dar si prin internalizarea unor servicii incepand cu semestrul II din 2010 (procesare numerar, transport numerar - septembrie 2010, servicii de mentenanta si intretinere cladiri, servicii curatenie - iunie 2011)", se arata in datele transmise de Posta Romana.

De asemenea, a fost redus comisionul de ridicare a numerarului din banci, in urma negocierilor cu bancile, a fost reziliat contractul privind inchirierea platformei aeriene in februarie 2011 si a fost amanata acordarea in anul 2011 a cadourilor in bani pentru salariati cu ocazia Sarbatorilor Pascale si Zilei de 1 Iunie.

Program de lucru redus pentru salariati

In plus, incepand cu luna februarie 2011, a fost suspendata plata de catre CNPR a contributiilor la fondurile de pensii facultative pentru salariati, avand in vedere situatia economico-financiara dificila. Totodata, programul de lucru a fost redus de la cinci zile la patru zile pe saptamana de doua ori pe luna, cu reducerea corespunzatoare a salariului, ca masura de redresare a situatiei econimice a companiei.

"De la 1 iunie 2011 masura se aplica personalului de conducere si functional administrativ, urmand ca incepand cu luna iulie sa se aplice si personalului operativ", spun oficialii Postei Romane.

Totodata, compania a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de 648.290.970 lei, mai putin cu aproape 8% fata de afacerile din prima parte a anului trecut, de 703.165.355 lei.

"Scaderea cifrei de afaceri cu 7,8 % a fost determinata de trendul descendent al prestatiilor efectuate de catre CNPR, in principal, ca efect al scaderii puterii de cumparare a populatiei si reducerii bugetelor de cheltuieli ale agentilor economici, pe fondul crizei economice generalizate. De asemenea, se evidentiaza si o tendinta de inlocuire a serviciilor traditionale de posta cu servicii alternative (mesaje on-line, sms-uri, transfer de bani prin conturi bancare, plati on-line etc)", afirma oficialii companiei.

Posta Romana SA este o societate comerciala cu capital majoritar de stat, are peste 35.000 angajati si este operatorul national din domeniul serviciilor postale. Actionarii companiei sunt statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, care detine 75% din capitalul social, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capitalul social.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Posta Romana pierderi, #posta romana cifra afaceri, #posta romana situatie financiara , #pierderi