Ziare.com

Procese in valoare de 40 de miliarde de dolari in cazul lui Bernard Madoff

de Teodora Bodeanu
Luni, 13 Decembrie 2010, ora 13:55

   

Procese in valoare de 40 de miliarde de dolari in cazul lui Bernard Madoff
Managerii care se ocupa de recuperarea banilor pierduti de victimele lui Bernard Madoff au intentat 60 de procese in care cer peste 40 de miliarde de dolari de la mai multe banci, fonduri de investitii si persoane fizice.

Potrivit plangerilor, unele din cele mai mari institutii financiare din Statele Unite si Europa, inclusiv HSBC, JPMorgan, UBS si Citigroup fie nu au reusit sa identifice fraudele lui Madoff, care au durat timp de zeci de ani, fie chiar l-au ajutat in realizarea lor, relateaza Financial Times.

Cel mai important proces este impotriva UniCredit si a fostului asociat a lui Madoff, Sonja Kohn, care sunt invinuiti de faptul ca ar fi luat parte la schema Ponzi a fostului investitor.

Atat institutiile financiare, cat si persoanele fizice invinuite au negat acuzatiile. "Nu exista nici o dovada deoarece aceste lucruri nu sunt adevarate", a declarat Clemens Trauttenberg, care ii reprezinta pe Kohn si Bank Medici, banca austriaca pe care aceasta o conducea si care a dat faliment. "Este o victima, nu a luat parte la conspiratie", a adaugat Trauttenberg.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

De cand a fost pus la conducerea echipei de recuperare a pierderilor, Irving Picard a intentat aproape 80 de procese, cerand daune de peste 55,5 miliarde de dolari.

Clientii lui Madoff cred ca aveau, in total, 65 de miliarde de dolari cand schema Ponzi s-a prabusit, insa Picard a determinat ca pierderile reale se ridicau la 19,6 miliarde de dolari. Astfel, intr-o mare parte a proceselor se cer daune in plus fata de banii pierduti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1045 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor