Vanzarile de telefoane mobile scad in intreaga lume

Joi, 17 Mai 2012, ora 10:40
2494 citiri
Vanzarile de telefoane mobile scad in intreaga lume

In primul trimestru al anului 2012 s-au vandut 419 milioane de telefoane mobile, ceea ce inseamna cu 2% mai putin decat anul trecut. Este prima scadere inregistrata din 2009.

Cifrele au fost comunicate de Institutul de cercetari Gartner. Conform datelor publicate, compania Nokia este cea mai afectata. Aceasta a cunoscut o scadere a vanzarilor de 19,8%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pierzand pozitia de lider pe aceasta piata, pe care o detinea din anul 1998, informeaza Le figaro.

Samsung a devenit noul lider pe piata mondiala

Primul loc pe piata telefoanelor mobile, este ocupat la ora actuala de firma Samsung, care a cunoscut o crestere a vanzarilor de 25%.

In ceea ce priveste smartphone-urile lucrurile stau mult mai bine. Vanzarile au crescut cu 44% fata de primul trimestru al anului trecut, iar cele mai cautate firme sunt Apple si Samsung. Acestea concentreaza aproape jumatate din vanzari, cu un procent de 49, 3%.

Previziuni prudente pentru 2012, exceptand iPhone 5

Institutul Gartner previzioneaza ca tendinta de scadere a vanzarilor la telefoanele mobile se va mentine pe tot parcursul anului 2012. Smartphone-urile Android si Windows Phone, precum si iPhone 5, vor fi solicitate mult pe piata din Europa si in SUA. Pana la sfarsitul anului se asteapta pe piata si noul sistem BlackBerry, BB10.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#scadere vanzari telefoane mobile, #Samsung lider piata telefoane, #pierderi Nokia, #vanzari Apple smartphone, #iPhone 5 , #pierderi