Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vrei sa incepi o afacere? Afla ce trebuie sa stii inainte

Sambata, 25 Decembrie 2010, ora 18:26
5557 citiri
Vrei sa incepi o afacere? Afla ce trebuie sa stii inainte

Inainte de a putea construi si a intra pe piata cu un brand puternic, trebuie sa afli de ce vrei sa intri in afaceri.

Nu trebuie sa incerci sa afli doar ceea ce vrei sa faci, dar si de ce faci acest lucru, adica de ce vrei sa demarezi propria afacere.

Sa-ti raspunzi singur la un set de intrebari pe acest subiecte este, probabil, una dintre cele mai grele provocari in procesul de branding si vizeaza toate companiile la inceput de drum, de orice dimensiune si stadiu.

De ce este nevoie de un astfel de chestionar, pentru tine ca antreprenor? Pentru a putea obtine o perspectiva obiectiva si a-ti vedea propria afacere asa cum ar vedea-o potentialii clienti. Mai mult, daca detii mai multe afaceri, in acest fel ti-ai putea da seama ca este dificil sa te separi de brand-ul companiei pe care o ai deja pentru a demara o afacere noua.

Daca esti pe punctul de a demara o afacere, pe Open Forum te sfatuieste ce trebuie sa faci inainte de acest lucru:

1. Afla de ce vrei sa intri in afaceri

Afland care este scopul actiunii tale, iti va fi mai usor sa-ti creezi propriul brand. Este bine sa faci distinctia intre a intra in afaceri pentru a face bani, a intra pe o piata inca necunoscuta sau a intra pe piata pentru a inova. De indata ce vei sti de ce este important pentru tine sa devii antreprenor, vei sti si in ce directie sa iti indrepti afacerea.

2. Ia legatura cu potentialii clienti

Intotdeauna testeaza dinainte piata pe care vrei sa intri si gradul de acceptare a noilor produse sau servicii din partea noilor clienti. Incearca sa afli si de ce te-ar alege pe tine si nu pe concurentii tai si mai ales cu ce noutati ar dori ca tu sa vii pe piata.

S-ar putea sa fii surprins de ceea ce spun ei si de rezultatele respectivelor cercetari de piata. Diferentele pe care ei si le doresc ar putea sa nu fie primul lucru la care tu te gandesti.

3. Compara ceea ce vrei tu sa faci cu ceea ce ofera concurenta

Este bine sa afli daca produsele sau serviciile pe care le oferi tu sunt unice, daca mai exista pe piata ceva asemanator, daca ai putea face fata concurentei. Stabileste unde ai vrea sa te pozitionezi pe piata si daca exista branduri pe care doresti sa le imiti sau de la care ai vrea sa imprumuti anumite trasaturi. Nu uita insa ca originalitatea este un aspect foarte important.

Important este sa nu-ti fie frica sa te gandesti mai in detaliu despre afacerea ta. Exista branduri mari care au fost construite pe experiente, asa ca poti urma chiar tu.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#demarare afacere, #idee afacere, #brand afaceri , #plan afaceri
Comentarii
Poza bagatorudesama
bagatorudesama
rank 5
Lucrul cel mai important cand vrei sa incepi o afacere in Romania...