Aproape 20 de tone de carne, oprite de la comercializare de ANPC - care au fost neregulile (Video)

Vineri, 14 Martie 2014, ora 10:38
2905 citiri
Aproape 20 de tone de carne, oprite de la comercializare de ANPC - care au fost neregulile (Video)

Aproape 20 de tone de carne au fost oprite de la comercializare, joi, de catre inspectorii de la Protectia Consumatorilor, in urma controalelor efectuate dupa perchezitiile la persoane suspecte de evaziune fiscala cu carne si de punere in circulatie de produse alterate.

"Au fost controlati 401 operatori economici, dintre care la 161 s-au constatat abateri. Am decis oprirea temporara de la comercializare in cazul a 94 tone, iar pentru 19 tone - oprire definitiva. Au fost date 104 amenzi in valoare de 436.200 de lei", a transmis, joi, presedintele interimar al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca s-a gasit carne stricata doar in depozite, in timp ce problemele marfurilor de la raft au fost legate de etichetare, informare pret si informatii netraduse in limba romana.

Sute de tone de carne expirata din toamna anului trecut, gasite intr-un depozit din Brasov (Video)

Dunca a dat si cateva exemple. Astfel, in Bacau s-au gasit 80 kg ficat de porc cu semne de alterare, in Mehedinti au fost descoperite 1.010 kg de cap de corp expirate din iulie 2013, in Brasov - 29 kg carne porc si 9.805 kg picioruse porc care erau expirate, la 205 kg carne de porc din Bihor lipsea adresa producatorului, iar in Bucuresti s-au gasit 320 kg carne de curcan si pui cu arsuri de congelare si miros necorespunzator.

"Nu a ajuns la raft carne expirata, produse cu astfel de probleme am gasit doar in depozite. Nu pot sa va spun ce urma sa se intample cu ele, nu este de competenta noastra. Populatia poate sa intre linistita in supermarket. (...) Vreau sa le reamintesc operatorilor economici ca sunt in primul rand consumatori si apoi oameni de afaceri", a adaugat presedintele ANPC.

Scandalul carnii stricate: Sute de kilograme de peste, porc si pui, confiscate la Brasov

Anterior, miercuri, inspectorii ANPC au oprit definitiv de la comercializare 129 tone de carne si produse din carne si temporar circa 100 de tone de astfel de produse. Mai mult, au fost aplicate sanctiuni in valoare de 71.500 lei.

Arestari in dosarul carnii stricate

Controalele efectuate de inspectorii de la Protectia Consumatorilor au avut loc dupa ce, miercuri, procurori DIICOT impreuna cu ofiteri de politie judiciara au efectuat 102 perchezitii domiciliare in 18 judete.

Dosarul carnii stricate: Zece arestati preventiv

Actiunile au vizat destructurarea a doua grupari formate din 80 de persoane, specializate in infractiuni de evaziune fiscala cu carnse si produse din carne, spalare de bani, punere in circulatie de produse alterate si trafic de influenta.

Ulterior, zece persoane implicate in acest dosar au fost arestate preventiv, in urma a doua decizii luate de Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...
Comentarii