Branza cu E.coli: Un lant de supermarketuri continua parteneriatul cu Lactate Bradet

Joi, 03 Martie 2016, ora 10:29
9583 citiri
Branza cu E.coli: Un lant de supermarketuri continua parteneriatul cu Lactate Bradet

Lantul de supermarketuri Auchan a anuntat, miercuri seara, ca sustine in continuare activitatea producatorului local de branzeturi Lactate Bradet, care este afectat de scandalul bebelusilor infectati cu E.coli.

Dupa ce a retras de la vanzare toate produsele acestei companii, conform procedurilor interne, retailerul a revenit cu o declaratie prin care isi arata sprijinul fata de furnizor, in conditiile in care exista o colaborare intre cele doua parti inca din 2008.

"Imediat ce am intrat in posesia informatiei privind suspiciunea de contaminare a produselor furnizorului Lactate Bradet, am aplicat procedurile interne care au constat in retragerea de la comercializare a produselor acestui furnizor. Decizia a fost luata imediat in vederea protejarii clientilor nostri. Auchan este o companie romaneasca in Romania, iar ambitia si responsabilitatea sa sunt de a crea valoare pentru furnizorii romani si produsele romanesti prin sustinerea acestora.

Dorim sa precizam faptul ca lucram cu firma Bradet si cu domnul Badea inca din anul 2008. Colaborarea, care a fost intotdeauna bazata pe o buna relatie comerciala, se datoreaza si pasiunii si implicarii de care a dat dovada acest producator. Scopul Auchan este de a-l ajuta in aceasta situatie grea, fiind constienti de dificultatea cu care se confrunta. Dorinta noastra este de a-l sustine intr-un mod concret si rapid, in masura in care o putem face. Fara sa intram in detalii, confirmam continuarea parteneriatului inceput in anul 2008 si vom da dovada de solidaritate si intelegere fata de acest partener de afaceri", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Auchan, Metro si Profi au anuntat la inceputul saptamanii ca au retras de la comercializare produsele provenite de la firma romaneasca Lactate Bradet din Arges, in contextul in care inspectorii sanitari au descoperit bacteria E.coli intr-un lot de branza si au anuntat ca aceasta e responsabila pentru imbolnavirea copiilor ajunsi in ultima perioada in stare grava la spital, multi fiind diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic.

Branza cu E.coli: Inca doua lanturi de supermarketuri retrag produsele Lactate Bradet

De asemenea, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat ca branza de vaci contaminata cu E.coli era produsa de firma Lactate Bradet din Curtea de Arges.

Ulterior, proprietarul firmei cu actionariat 100% romanesc, Marius Badea, a transmis, cu lacrimi in ochi, ca exista mai multe potentiale surse de contaminare si ca a inchis pentru moment fabrica pana la terminarea controalelor.

E.coli in lactate - Patronul Bradet, in lacrimi: Am inchis fabrica. Nu cred ca ne mai revenim (Video)

Insa Daniel Lupu, director DSVSA Arges, a mentionat ca produsele de la fabrica Bradet nu au nicio legatura cu moartea bebelusilor.

"N-au nicio relevanta aceste produse care au fost facute la fabrica respectiva cu moartea bebelusilor. Aceasta fabrica este o fabrica facuta cu fonduri europene, moderna, utilaje moderne si pot sa spun ca este una dintre cele mai bune fabrici de la noi din judet. Tot laptele care intra in ferma este lapte pasteurizat care se face la 85 de grade, 90 de grade", a spus acesta.

De asemenea, vicepresedintele Consiliului Judetean Arges, Dorin Marasoiu, a catalogat drept "inacceptabil", faptul ca se "distruge" un brand local si a aratat ca, in cazuri similare, nu s-a pronuntat numele firmelor, dand in acest sens exemplul unui alt producator de lactate, foarte cunoscut.

El l-a criticat dur pe ministrul Agriculturii, care a incercat sa-si apere pe Facebook decizia de face public numele fabricii Bradet, precizand ca in acest caz poate fi acuzat doar de "o prea mare transparenta".

Branza cu E.coli: CJ Arges il critica pe ministrul Agriculturii in scandalul Bradet

C.P.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...