Ziare.com

Cooperativele pentru producatori, biletul de intrare in hipermarketuri

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 15:42

   

Cooperativele pentru producatori, biletul de intrare in hipermarketuri
Cooperativele reprezinta una dintre putinele solutii pentru micii producatori care doresc sa isi poata vinde produsele in hipermarketuri, conditie necesara pentru a depasi nivelul de subzistenta la care se afla astazi.

Este concluzia la care a ajuns toata lumea: autoritatile, reprezentantii lanturilor de magazine, dar si cei din agricultura. Cu toate acestea, drumul pana la punerea in practica a acestei solutii este lung si anevoios, pe de-o parte din cauza aversitatii fata de aceasta forma de organizare, mostenita din perioada comunista, iar pe de alta parte, din cauza intereselor care se opun dezvoltarii acestui sector economic.

"Faptul ca supermarketurile fac o presiune de piata dementa si o presiune de pret dementa este o chestiune reala. O fac asupra tuturor, insa fiecare e liber sa lucreze sau sa nu lucreze cu un lant de magazine", a declarat Sorin Minea, patronul lantului de magazine Angst, intr-un interviu pentru Business24.

"Daca ar face o cooperativa si ar avea productii mari, ar putea sa negocieze, insa asta nu e treaba statului. Statul poate sa dea subventii in agricultura sa ii ajute cu motorina si cu tot ce este legal, dar nu trebuie sa se amestece in comert. Micul producator trebuie sa beneficieze de aceleasi drepturi si indatoriri ca producatorul mijlociu sau ca marele producator", este de parere Sorin Minea.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Citeste mai multe despre Cooperativele pentru producatori, biletul de intrare in hipermarketuri pe Business24.ro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1074 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

exemple

sunt peste tot in tarile normale!Sorin Minea are dreptate!Cooperative s-or putea numi ,dar sunt cu totul altceva.Agricultura poate fi ridicata din starea in care a fost (si este)lasata de izbeliste!Se aduc produse din afara iar ce e bun la noi nu este promovat/sprijinit!

 

A.A.A.

"Cooperativa" trezeste niste monstri?.O sugestie.
Ziceti-le "Asociatii Agricole Autonome" si GARANTATI ca vor fi cu adevarat autonome.
Sistemul cooperatist in agricultura functioneaza in toata lumea si functioneaza bine!.
Cu ceva "stimulus" din partea guvernantilor,Romania ar scapa de buba parloagelor.
Agricultura performanta facuta cu 1-2 "martoage" putere?.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor