Johnson&Johnson va plati 78 milioane de dolari pentru mita data si in Romania

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 11:42

   

Johnson&Johnson va plati 78 milioane de dolari pentru mita data si in Romania
Compania americana Johnson & Johnson va trebui sa plateasca 78 de milioane de dolari, dupa ce angajati ai sai au mituit medici si directori de spitale, inclusiv din Romania, pentru a alege produsele companiei pentru pacientii lor.

Angajati ai companiei au fost acuzati ca au mituit medici si directori de spitale din Grecia, Polonia si Romania pentru a alege produse ale companiei pentru pacientii lor. Oficialii au mai spus ca firma a platit responsabili irakieni pentru a obtine contracte finantate prin programul ONU Petrol contra hrana.

Acuzatiile dateaza din 1998.

"Suntem extrem de dezamagiti de comportamentul inacceptabil ce a dus la aceste incalcari. Am facut schimbari semnificative de atunci si suntem angajati in a face tot ce putem pentru a ne asigura ca astfel de fapte nu se vor repeta", a declarat presedintele companiei, William C Weldon.

O intelegere cu Departamentul american al Justitiei va costa compania 70 de milioane de dolari. Ea va trebui sa plateasca inca opt milioane de dolari din cauza unor plangeri similare in Marea Britanie.

Investigatiile, dintre care unele au fost lansate chiar de companie, au durat cativa ani.
Sursa: rNews

Articol citit de 2478 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Neutron
rank 5
Mituitorul a fost dovedit
As vrea sa stiu:
- cine sunt mituitii din Romania
- Cu cat a fost pagubit statul roman
- Au patit ceva mituitii romani sau isi mananca linisti banii primiti
Un comunicat din partea Ministerului de Justitie ar fi binevenit
koko51955
rank 5
Deci, daca acuzatiile dateaza din '98 este simplu de calculat cine a fost ministrul sanatatii in acea perioada
Tot odata pot fi aflate ci persoanele care au avut contact cu reprezentantii firmei respective, cautand prin actele de achizitionare ale acelei perioade. Nimic mai simplu, nu? Am zis.
starpitorul
rank 5
adreseaza-te direct la wikileaks... singurii cu credibilitate...
ca americanii spun "J&J a family company"...
ati obs ca de dupa "lovilutie"... echivalenta coruptiei nu se mai face cu un pachet de kent... sau o litra de trascau... ci direct in milioanele "onestilor" americani?

de aia pe tot teritoriul maretii democratii americane la ora actuala se cenzureaza orice pagina cu documente "wikileaks"??? LA FEL CA SI IN CHINA "co-mu-nis-ta"!!!

dintodeauna in spitalele romanesti au lipsit banii... dar iata ca niste patrihoti americani au gasit solutia sa cumpere produse scumpe si ineficiente... in schimb prezentate dupa toate regulile publicitatii false: mituirea i-"responsabililor"...
dragos_66
rank 5
Coruptii din Romania sunt anonimi
O sa vedem lista cu romanii care au luat spaga de la Johnson & Johnson asa cum am vazut-o si pe cea legata de cazul Mercedes Benz(Romania a fost mentionata si in acest caz).
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor