Kodak nu mai produce camere foto - sfarsitul unei ere

Joi, 09 Februarie 2012, ora 23:11
2317 citiri
Kodak nu mai produce camere foto - sfarsitul unei ere

Kodak a anuntat, joi, ca nu va mai produce camere foto digitale si nici rame digitale, urmand sa se concentreze pe achizitia de licente in domeniu.

Compania Kodak a anuntat, intr-un comunicat, ca va renunta la productia de camere foto digitale, camere portabile si rame foto digitale in prima jumatate a anului 2012.

"Kodak isi va extinde programul de licente de brand si va cauta licente in aceste categorii", se arata in anuntul companiei, care mai arata ca vor fi pastrate diviziile de print de fotografii, accesorii si imprimante si serviciul Kodak Gallery, iar compania va asigura in continuare service pentru aparatele in garantie.

In urma masurii luate, compania se asteapta sa faca economii de peste 100 de milioane de dolari.

"De ceva timp, strategia Kodak a fost sa creasca profitul prin micsorarea protofoliului de produse si prin scaderea prezentei pe piata de retail. Anuntul este extensia logica a procesului, in urma anlizei trendurilor pe piata", a spus Pradeep Jotwani, seful diviziei de marketing.

Kodak este una din cele mai cunoscute companii in domeniul filmului fotografic. In anii '70, Kodak avea o cota pe piata filmului din Statele Unite de 90%. In ultimele doua decenii insa compania a fost doborata de probleme financiare, ultimul an cand a avut profit fiind 2007.

Aparitia fotografiilor digitale si preferinta pietei pentru alte medii de stocare decat clasica fotografie pe hartie, incapacitatea companiei de a se adapta schimbarilor rapide care s-au petrecut in domeniu, dar si lipsa de inovatie au dus la decaderea companiei.

In ianuarie, Kodak a dat faliment, obtinand o pasuire de 18 luni de la Citigroup, pentru a-si continua activitatea.

Compania a fost fondata in 1889 de George Eastman, inventatorul rolei de film, care a avut o contributie majora in popularizarea fotografiei si ulterior la arta filmului in miscare.

Eveniment Quarterly Report

La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 2,65% din PIB după primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, faţă de 32,98 miliarde de lei, respectiv 2,34% din PIB aferent...
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
Comisia Europeană a efectuat a doua plată de 2,76 miliarde EUR către România în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat al executivului european....
#Kodak camere foto, #Kodak productie foto , #producatori