Licitatie trucata pentru "Cornul si laptele"

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 16:12
2006 citiri
Licitatie trucata pentru "Cornul si laptele"
Foto: Arhiva

Consiliul Concurentei investigheaza patru companii producatoare de lactate, participante la licitatia organizata de Consiliul Judetean Giurgiu pentru atribuirea contractelor de furnizare a produselor lactate pentru elevi si prescolari.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurentei, ar putea fi avut loc o posibila intelegere intre cele patru companii - Dorna, Albalact, Alba Lacta si Simultan, de a participa cu oferte trucate la licitatie.

Valoarea totala a contractelor incheiate cu cele patru companii, pentru perioada 2010 - 2014, este de 17,9 milioane de lei.

"Suspectam ca ar exista o intelegere intre companiile inspectate de a participa cu oferte formale la licitatie. In acest fel, contractele au fost adjudecate prin rotatie, fiecare din cele patru companii, castigand cel putin un contract. In domeniul achizitiilor publice, concurenta se manifesta in momentul participarii la licitatii.

De aceea, este foarte important sa depistam si sa corectam disfunctionalitatile din acest domeniu, astfel incat in final sa avem o cheltuire eficienta a fondurilor publice", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri.

Legea concurentei (nr. 21/1996) interzice orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, care au ca obiect sau au ca efect denaturarea concurentei, in special cele care urmaresc participarea, in mod concertat, cu oferte trucate la licitatii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

T.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Consiliul Concurentei investigatie, #producatori lactate, #licitatie lactate judetul Giurgiu , #producatori