Mafia carnii Seful ANSVSA da asigurari: Nu a ajuns pui stricat la raft

Vineri, 01 Noiembrie 2013, ora 11:26
1773 citiri
Mafia carnii Seful ANSVSA da asigurari: Nu a ajuns pui stricat la raft
Foto: Digi 24

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Animalelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu, a oferit garantii ca toata carnea care se afla in magazinele specializate este buna de consum.

"Toata marfa din magazine este controlata sanitar-veterinar si ii sfatuiesc pe clienti sa cumpere numai din centre, piete si sa ceara bonul fiscal. Garantam ca tot ce este in galantare este bun de consum", a declarat acesta, la Digi 24.

Cum se apara Avicola Calarasi in scandalul carnii de pui stricate

El a facut aceste declaratii dupa ce 17 tone de carne de pasare alterata au fost retrase de la comercializare din Bucuresti, Brasov, si alte orase.

Verificari la Avicola Calarasi in dosarul "Evazionistii"- tone de carne stricata, confiscate

"Vreau sa cred ca nu mai exista marfa de la Avicola Calarasi in supermarketuri si ca acestea le-au retras de la vanzare. In tara sunt verificate si magazinele mai mici. Este un volum imens de lucru, avem sute de oameni care merg la mii de unitati. Incercam sa scoatem din magazine tot de la acea unitate pana reusim sa infirmam sau confirmam informatiile, in urma analizelor. Rezultatele analizelor le vom avea marti sau miercuri", a mai spus acesta.

Lantul de hipermarketuri Selgros a precizat, joi, ca anuntase in septembrie Directa Sanitara ca a respins loturi de carne provenite de la Avicola Calarasi, insa autoritatile neaga ca ar fi fost facuta aceasta sesizare.

"In momentul in care agentul descopera ca marfa nu e conforma, anunta autoritatile, adica Directia Sanitar-Veterinara (DSV) locala, se apeleaza la medici veterinari, iar apoi se fac controale.

DSV are libertatea sa aplice legea sanitar-veterinara si nu are obligatia de a anunta ANSVSA in cazul retragerii unor cantitati normale de la raft", a explicat Manastireanu.

Scandalul carnii de pui alterate a izbucnit odata cu publicarea informatiilor despre evaziunea fiscala cu produse alimentare de 50 de milioane de euro, in care 16 persoane au fost arestate, iar alti zeci de suspecti sunt cercetati.

Mafia carnii: Noi arestari in dosarul "Evazionistii"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#scandal carne pui stricata, #carne pui raft buna consum, #ANSVSA scandal carne stricata, #ANSVSA carne pui stricata , #producatori