Prima corveta construita de romani a fost livrata Marinei Militare din Pakistan

Joi, 13 Februarie 2020, ora 13:51
15208 citiri
Prima corveta construita de romani a fost livrata Marinei Militare din Pakistan
Foto: damen.com

Prima nava de patrulare construita de muncitori romani, in tara noastra, a fost livrata Fortelor Navale din Pakistan, joi, in cadrul unei ceremonii organizate in Terminalul de Pasageri din Portul Constanta.

Corveta Offshore Patrol Vessel 1900 - ʺPNS YARMOOKʺ, cu o lungime de 91 de metri, a fost construita de societatea olandeza Damen, in Santierul Naval din Galati. Reprezentantii Fortelor Navale din Pakistan au participat la evenimentul de joi, alaturi de reprezentanti ai Fortelor Navale Romane si ai societatii Damen.

Festivitatea a inceput la ora 11:00 si a durat aproximativ o ora, timp in care reprezentantii celor doi parteneri au sustinut mai multe discursuri de multumire.

Ulterior, acestia au facut declaratii de presa in fata navei si au urcat la bordul ei, intr-un prim tur al "corvetei romanesti" aflata acum in flota pakistaneza.

"In ultimii trei ani, am lucrat la aceasta nava dupa licitatia initiala din Pakistan. In iunie 2016, am fost alesi ca ofertanti preferati pentru aceast proiect. Proiectul a purtat numele de OPV1900 sau Corveta 1900.

Aceasta nava a fost construita in conformitate cu specificatiile din Pakistan. Noi doar am construit nava.

Armamentul si echipamentele militare vor fi montate in Pakistan. Nava este construita pentru operatiuni maritime de securitate si vamale, legate de politie sau antipiraterie, genul acesta de operatiuni. Diferenta dintre o nava tip OPV, cum este aceasta, si o fregata din Olanda este ca nava OPV a fost realizata cu specificatiile comerciale, ceea ce face ca procesul de constructie sa fie relativ mai ieftin insa asa cum a cerut Marina Militara din Pakistan s-au adaugat si niste elemente specifice navelor militare.

Nava are o platforma pentru aterizarea elicopterelor, dar si o barca rapida de interventie in pupa. Pretul de constructie al navei este trecut in contract si este confidential", a declarat consilierul naval al Damen si fost director al Pazei de Coasta a Olandei.

Quarterly Report - Editia 4

Ted Sarandos, CEO-ul Netflix: ”Barbie și Oppenheimer ar fi avut succes și pe platforma noastră”
Ted Sarandos, CEO-ul Netflix: ”Barbie și Oppenheimer ar fi avut succes și pe platforma noastră”
Ted Sarandos, CEO-ul Netflix, a afirmat într-un interviu acordat New York Times că filmele de succes Barbie și Oppenheimer ar fi avut aceeași popularitate pe platforma de streaming Netflix....
Cele mai importante listări și cotații la BVB din 2024. Un jucător important de pe piața de energie a atras aproape 140 de milioane de euro după IPO
Cele mai importante listări și cotații la BVB din 2024. Un jucător important de pe piața de energie a atras aproape 140 de milioane de euro după IPO
Piaţa IPO din România se află în continuă expansiune, chiar dacă Bursa de Valori București (BVB) încă este în spatele multor spații de tranzacționare europene. După o capitalizare de...
#corveta construita romani pakistan , #producatori
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Chestie da reclama pentru Damen . Naval Group cu Santierul Naval
Poza CosmaRacoare
CosmaRacoare
rank 1
Pentru noi nu construim....?