Producatori asiatici de LCD-uri, amendati cu 649 de milioane de euro

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 16:42
1680 citiri
Producatori asiatici de LCD-uri, amendati cu 649 de milioane de euro
Foto: hurriyetdailynews.com

Cinci producatori de ecrane LCD din Taiwan si Coreea de Sud, printre care si LG, au fost amendati de Uniunea Europeana cu 649 de milioane de euro pentru ca au creat un cartel si s-au inteles in privinta preturilor in perioada 2001-2006.

Un al saselea producator care a facut parte din cartel, Samsung Electronics, a scapat de amenda pentru ca a oferit informatii despre intelegerile dintre companii, informeaza Associated Press.

Chimei InnoLUx Corp a primit cea mai mare parte din amenda - 300 de milioane de euro, in timp ce LG Display a fost amendata cu 215 milioane, iar AU Optronics cu 116,8 milioane. Alte doua companii mai mici, Chunghwa Picture Tubes si HannStar Display Corp, trebuie sa plateasca 9 milioane de euro, respectiv 8,1 milioane.

Potrivit comisarului european pentru concurenta, Joaquin Almunia, cartelul a fost foarte bine organizat, producatorii de LCD-uri avand 60 de intalniri in decursul a cinci ani. In afara de fixarea preturilor, acestia faceau si schimb de informatii despre productie si planul de afaceri.

Daunele provocate de cartel pe piata europeana se ridica la sapte miliarde de euro, a precizat Almunia, adaugand ca impactul asupra consumatorilor a fost puternic pentru ca cele mai multe televizoare si computere vandute in Europa provin din Asia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#LCD producatori amenda, #LCD producatori cartel , #producatori