Propunere inedita de la patronul Lactate Bradet: O companie la care sa participe toti cetatenii

Vineri, 04 Martie 2016, ora 13:21
11184 citiri
Propunere inedita de la patronul Lactate Bradet: O companie la care sa participe toti cetatenii

Proprietarii Lactate Bradet propun crearea unei companii de lactate la care sa participe toti cetatenii care doresc, cu cat doresc, ei urmand sa cedeze toate activele pe care le detin.

"Vreau sa va propun ceva inedit. Nu stiu daca se poate, dar lansez o idee si va rog sa o analizati. Dumneavoastra ati facut 'lactatebradet' un brand cunoscut national. Eu cred ca este normal ca acest nume foarte drag mie sa vi-l dau dumneavoastra, pentru ca nu este meritul meu si el trebuie sa se intoarca la cei ce l-au creat cu adevarat.

Haideti sa facem un brand al romanilor, un produs romanesc pentru noi, sa stim cu adevarat ce mancam, sa stim cu adevarat ca produsul are un pret corect si o calitate deosebita, sa fim siguri ca putem sa-l dam copiilor nostri si nimeni sa nu-l mai poata contesta. Vrem din toata inima sa impartim cu dumneavoastra tot ce am realizat in acesti 15 ani", a scris pe Facebook Marius Badea, unul dintre proprietari, in numele intregii familii.

Patronul firmei Bradet: Am vorbit la telefon cu ministrul Agriculturii - Falimentul e aproape

Acesta propune crearea celei "mai mari fabrici de lactate a produsului romanesc", care sa urmareasca interesele cetateanului roman.

"Crearea unei companii la care sa participe toti cetatenii care doresc, fiecare cu cat doreste. Eu personal vreau sa ma implic cu voia dumneavoastra sa realizam cea mai mare fabrica de lactate a Produsului Romanesc. Vrem sa folosim experienta noastra pentru a realiza o companie care sa urmareasca cu prioritate maxima interesele cetateanului roman. Eu pun la dispozitie toate activele firmei noastre cu bune si rele dumneavoastra, celor care ne-ati sustinut neconditionat. Romania a fost saracita in toti acesti ani de tot ce a avut.

Haideti sa ne unim fortele cu totii si chiar sa facem o companie a romanilor de care sa fie mandru fiecare, de la mic la mare, orice copil sau cetatean ce traieste in Romania. O companie romaneasca (sic!) care sa investeasca in casa ei, o companie care sa produca pentru comunitatea ei produse sigure si sanatoase", mai scrie Marius Badea.

E.coli in lactate - Patronul Bradet, in lacrimi: Am inchis fabrica. Nu cred ca ne mai revenim (Video)

Campanie de sustinere

Pe site-urile de socializare a inceput de cateva zile o campanie de sustinere a firmei argesene de lactate, dupa ce ministrul Agriculturii a anuntat, la inceputul saptamanii, ca o cantitate de branza proaspata de vaca produsa de societatea Lactate Bradet din Curtea de Arges contine bacteria E.coli, iar autoritatile au dispus stoparea activitatii societatii.

Ulterior, proprietarul fabricii din comuna argeseana Bradulet, Marius Badea, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca au fost luate toate masurile pentru a se evita o contaminare a produselor cu bacteria E.coli, care a fost identificata intr-un lot de branza proaspata.

"Am investit masiv (...) si am incercat sa facem o fabrica moderna, la capacitatile si la posibilitatile noastre (...) si toate controalele care au fost la fabrica au dovedit ca ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultima generatie (...). Sunt convins ca am luat toate masurile pentru a evita orice contaminare in produsul nostru finit. Din pacate, au aparut aceste speculatii, aceste analize care sunt partiale, nu putem trage o concluzie definitiva", a spus Badea.

Branza cu E.coli: Un lant de supermarketuri continua parteneriatul cu Lactate Bradet

El a precizat ca materia prima provine de la doua ferme moderne de vaci, una din Arges si una din Dolj, iar intreaga cantitate de lapte este pasteurizata dupa intrarea in fabrica. In plus, analizele probelor de lapte si analizele medicale ale angajatilor au fost intotdeauna conforme, a sustinut Badea.

Omul de afaceri si-a exprimat indoiala ca fabrica pe care o conduce va mai putea reveni pe piata dupa acest incident, chiar daca rezultatele finale ale analizelor vor arata ca acea contaminare cu E.coli nu s-a produs in timpul procesului de fabricatie.

Reactia autoritatilor

De altfel, joi, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Andrei Butaru, a declarat ca laptele provenit din toate fermele din Romania este un lapte conform si poate pleca fara probleme catre procesare, iar primele rezultate pe analizele prelevate de la fermele din Arges si Dolj sunt negative.

Lactate cu E.coli? ANSVSA: Laptele provenit din fermele din Arges si Dolj nu are probleme

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a declarat pe 25 februarie, ca a fost identificata cauza imbolnavirii copiilor din Arges, si anume o tulpina de E.coli. In prezent, la Spitalul Marie Curie sunt internati patru copii cu sindrom hemolitic-uremic.

Citeste si:
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, 3 decembrie, după o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, care a avut loc la Palatul Victoria, că bucureştenii vor plăti în...
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...