R.Moldova, sufocata de "embargoul excesiv si nejustificat" impus de Rusia: Raspunsul Kremlinului

Vineri, 22 August 2014, ora 15:44
3598 citiri
R.Moldova, sufocata de "embargoul excesiv si nejustificat" impus de Rusia: Raspunsul Kremlinului
Foto: mec.gov.md

Restrictiile impuse de Rusia produselor din Republica Moldova sunt excesive si nejustificate, a sustinut, joi, ministrul moldovean al Economiei, Andrian Candu, in cadrul unei intalniri cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

In cadrul discutiilor a fost efectuat "un schimb amplu de informatii privind evolutiile din ultimul timp in relatiile comercial-economice, accentul fiind pus pe ultimele actiuni ale Federatiei Ruse referitor la restrictiile impuse la importul unui sir de produse moldovenesti, inclusiv, introducerea unor taxe vamale", informeaza site-ul Ministerului moldovean al Economiei.

Protest cu struguri si votca fata de vizita lui Rogozin in Republica Moldova

Vicepremierul moldovean Andrian Candu a atras atentia ca restrictiile aplicate sunt "excesive si nejustificate" si contravin prevederilor acordurilor comerciale intre Chisinau si Moscova.

"Motivele luarii masurilor mentionate sunt mai mult de natura politica, decat economica. Vicepremierul Candu a subliniat, in context, importanta mentinerii unui dialog constructiv intre Republica Moldova si Federatia Rusa, in vederea identificarii unor solutii reciproc acceptabile pentru ambele parti, in interesul cetatenilor tarilor noastre", se mai arata in comunicat.

Ministrul Economiei moldovean a pledat pentru continuarea consultarilor intre parti, sustinand faptul ca interdictiile ar trebui suspendate in aceasta perioada.

La randul sau, vicepremierul rus a mentionat despre necesitatea continuarii dialogului la nivel bilateral si identificarea solutiilor pentru redresarea situatiei la nivel de experti si institutii.

"De asemenea, a confirmat disponibilitatea de a facilita organizarea intrevederilor date pe parcursul lunii septembrie curent. In acelasi timp, a mentionat despre necesitatea considerarii intereselor agentilor economici din Transnistria", mai arata sursa citata.

C.P.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Moldova embargo Rusia, #produse Moldova interzise Rusia, #Moldova negocieri Rusia , #producatori