Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Rusia, lovitura economica pentru Bulgaria

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 15:45
5527 citiri
Rusia, lovitura economica pentru Bulgaria
Foto: Arhiva Ziare.com

Serviciul federal de supraveghere veterinara si fitosanitara din Federatia Rusa (Rosselkhoznadzor) a decis, joi, sa interzica importul tuturor produselor cu autorizatii fitosanitare emise in Bulgaria.

"Incepand de la 1 septembrie, Rosselkhoznadzor a decis sa interzica importul tuturor produselor cu autorizatii fitosanitare emise in Bulgaria pe teritoriul Federatiei Ruse", se arata in comunicatul de presa trimis de institutia de la Moscova.

La inceputul acestui an, Rusia a interzis importul de produse din Bulgaria si de asemenea a incetat sa mai accepte autorizatii fitosanitare eliberate de Agentia pentru siguranta alimentelor din Bulgaria (BFSA), dupa ce a descoperit ca unele din aceste autorizatii au fost falsificate pentru a prezenta drept alimente produse in Bulgaria cand de fapt proveneau din Brazilia, China sau Maroc.

"Mancarea tarilor" nu e pe lista neagra a Rusiei: Produsul importat din UE, in ciuda sanctiunilor

In paralel, incepand din luna august a anului trecut, Moscova interzice importurile de produse agricole si alimentare provenite din tarile ce au impus sanctiuni Rusiei, in contextul crizei din Ucraina.

Lista includea produse din carne si lapte, precum si fructe si legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia si Norvegia.

Inaintea instituirii embargoului, circa 6.000 de companii europene exportau in Rusia produse agroalimentare, acestea fiind inlocuite in prezent de societati din Asia, Africa si America Latina, dar si din tari europene care nu sunt membre ale UE, cum este Serbia.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Rusia interzice importuri Bulgaria, #Rusia interzice alimente Bulgaria, #Rusia importuri Bulgaria , #producatori