Scandalul carnii stricate: Sute de kilograme de peste, porc si pui, confiscate la Brasov

Joi, 13 Martie 2014, ora 19:10
1799 citiri
Scandalul carnii stricate: Sute de kilograme de peste, porc si pui, confiscate la Brasov
Foto: Wikipedia

Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au confiscat, miercuri si joi, in urma unor controale facute in mai multe locuri din judetul Brasov, 200 de kilograme de peste si 116 kilograme de carne de pui si de porc, dupa ce au fost gasite mai multe nereguli.

Inspectorii DSVSA Brasov au controlat, miercuri si joi, 17 unitati, confiscand 200 de kilograme de peste si 116 kilograme de carne de pui si de porc, la care au fost gasite diverse nereguli.

Sute de tone de carne expirata din toamna anului trecut, gasite intr-un depozit din Brasov (Video)

Din cele 17 unitati controlate de sase echipe de inspectori, au fost gasite probleme la trei dintre acestea, fiind confiscate 200 de kilograme de peste si 116 kilograme de carne de pui si de porc, potrivit sefului DSVSA Brasov, Dorin Enache.

Astfel, de la un agent economic din Piata Stupini inspectorii au confiscat 200 de kilograme de peste congelat pentru deficiente de etichetare, respectiv nu aveau specificatii in limba romana, ci doar in limba producatorului.

De asemenea, la un complex comercial au fost descoperite 36 de kilograme de carne de porc care nu respectau normele de etichetare, iar intr-o a treia locatie a fost depistata cantitatea de 80 de kilograme de carne de pui care avea surplus de gheata.

Intreaga cantitate a fost sechestrata de catre inspectorii DSVSA pentru prelevare de probe in vederea analizelor de laborator.

Inspectorii DSVSA au mai dat doua sanctiuni in valoare totala de 1.200 de lei, ambele pentru nerespectarea conditiilor de igiena.

"Actiunea de control este in continuare in derulare la o parte din locatiile mentionate, iar rezultatele le vom comunica ulterior", a spus Enache, joi, intr-o conferinta de presa.

China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#controale carne Brasov, #controale ANPC carne, #controale carne stricata , #producatori