Seful ANSVSA a fost demis, in urma scandalului laptelui (Video)

Miercuri, 13 Martie 2013, ora 11:53
4380 citiri
Seful ANSVSA a fost demis, in urma scandalului laptelui (Video)
Foto: Arhiva

Seful Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Mihai Turcanu, a fost demis, miercuri dimineata, in urma scandalului lapteului toxic.

Fermierii s-au declarat nemultumiti de activitatea lui Turcanu si au cerut demiterea acestuia.

Premierul Victor Ponta a declarat, in sedinta de guvern de miercuri, ca ANSVSA a "calcat o multime de musuroaie si interese", prin controalele efectuate in ultima perioada, si ca sustine masurile dure.

Pe de alta parte, prim-ministrul a precizat ca riscam sa cadem intr-o "panica nationala si europeana si sa constatam ca nu mai putem consuma nimic".

"Se vor lua masuri in legatura cu conducerea ANSVSA, sa aiba o comunicare mai buna. Trebuie sa fim foarte stricti, sa aratam credibilitate, pe de alta parte nu trebuie sa nastem panica. E foarte important ca acest domeniu sa functioneze foarte bine si sa aratam, pe plan national si european, ca exista un sistem care functioneaza perfect", a precizat Ponta.

De altfel, marti, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca oficialii ANSVSA au comunicat ineficient si ca va exista o analiza a activitatii lui Turcanu.

"Eu cred ca trebuie sa-mi reprosez faptul ca am acceptat coordonarea ANSVSA, fara sa fixez atributii foarte clare vis-a-vis de ceea ce inseamna coordonarea activitatii ANSVSA si aici ma refer in special la zona la care eu am fost nemultumit si eu cred ca lucrurile puteau fi facute mult mai bine, si anume la zona de comunicare", a spus Constantin.

Demiterea sefului ANSVSA are loc imediat dupa ce institutia a anuntat ca, pe sistemul rapid european de alerta a venit, din Germania, o avertizare privind carnea de curcan exportata din Romania, care ar fi contamintata cu medicamente de uz veterinar.

Decizia de inlocuire a lui Turcanu trebuie semnata si de premierul Victor Ponta.

Nou scandal alimentar in Romania: Carne toxica de curcan, exportata in Germania

Vicepresedintele ANSVSA, Vladimir Alexandru Manastireanu, a precizat ca, in 4 - 7 zile, se vor afla rezultatele in acest caz. "Nu avem informatii daca produsele au ajuns pe piata din Romania, colegii s-au dus la unitatea incriminata. Situatia e sub control. Va spunem unde a ajuns carnea din Romania dupa finalizarea anchetei", a spus Manastireanu.

Saptamana trecuta, unii distribuitori de lapte au avertizat autoritatile ca o cantitate importata din Ungaria era contaminata cu aflatoxina, o substanta cancerigena.

In urma analizelor, intreaga cantitate de lapte, de 13.855 de litri, a fost blocata, iar livrarile de lapte crud catre toate unitatile de procesare de lapte, precum si vanzarea directa au fost stopate.

Ponta, despre laptele contaminat: Foarte bine ca se iau masuri radicale imediat

Marti, ministrul Agriculturii a precizat ca toate produsele alimentare aflate la vanzare in Romania nu pun in pericol sanatatea publica, criticand faptul ca ANSVSA nu a explicat acest lucru mai bine, in timp ce fermierii sustin ca le-au fost afectate afacerile, tot din aceeasi cauza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#demitere Mihai Turcanu, #seful ANSVSA demis, #Mihai Turcanu demis, #scandal lapte ANSVSA , #producatori