Ziare.com

Textron va produce la Aerostar Bacau vehicule blindate pentru armata romana

Vineri, 09 Aprilie 2010, ora 23:24

   

Textron va produce la Aerostar Bacau vehicule blindate pentru armata romana
Firma americana Textron si constructorul de aeronave Aerostar Bacau (ARS) au incheiat un parteneriat pentru productia de vehicule blindate la uzina din Bacau, ceea ce va intampina cerintele ministerului Apararii din Romania, care trebuie sa se conformeze standardelor NATO.

Textron Marine and Land Systems este o companie din New Orleans, Statele Unite, care construieste pe langa ambarcatiuni si vehicule de razboi.

Romania, care a intrat in NATO in 2004, incearca sa isi imbunatateasca flota de vehicule blindate pentru a indeplini criteriile cerute de organizatia internationala.

Parteneriatul cu grupul american Textron a fost anuntat la cateva saptamani dupa ce Guvernul Romaniei a cerut Parlamentului sa aprobe achizitia a 24 de avioane F16 la mana a doua de la Statele Unite

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Ulterior, grupul suedez SAAB si-a anulat participarea cu avioane multirol Gripen la expozitia Black Sea Defence & Aerospace de luna aceasta, dupa ce a luat nota de recomandarea facuta de CSAT catre Parlament de a se achizitiona 24 de avioane F-16 vechi.

"Grupul Saab a fost surprins de recomandarea CSAT catre Parlament de a dezbate si adopta o decizie bazata numai pe o singura oferta (cea de avioane F-16 vechi) din cauza lipsei resurselor financiare necesare achizitionarii de avioane de lupta noi", potrivit unui comunicat al SAAB, producatorul avioanelor multirol Gripen.

De asemenea, si consortiul european Eurofighter a anuntat recent ca refuza sa mai participe la expozitia Black Sea Defence and AeroSpace, ca urmare a recomandarii CSAT.

Aerostar Bacau a sprijinit fortele armate ale Romaniei si NATO din 1953. Reprezentantii companiei au spus ca prin acest parteneriat capacitatea de productie a Aerostar va fi imbinata cu expertiza in domeniu a Textron.

Compania americana a livrat din 2004 peste 2.600 de vehicule blindate catre Armata Statelor Unite si alti clienti de la nivel international. Majoritatea acestor blindate sunt folosite in cadrul razboaielor din Irak si Afganistan.

Sursa: rNews

Articol citit de 5969 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor