Viitorul Jaguar Land Rover, in pericol

Joi, 07 Mai 2009, ora 10:20
1140 citiri
Viitorul Jaguar Land Rover, in pericol
Foto: Huffington Post

Proprietarii indieni ai producatorului auto Jaguar Land Rover au respins conditiile cerute de Trezoreria britanica, in schimbul oferirii unor garantii de stat, pentru luare unor imprumuturi bancare.

Daca cele doua parti nu ajung la o intelegere, si-ar putea pierde locul de munca 14.500 de persoane, in cadrul fabricii, si alte mii la companiile furnizoare de componente, relateaza Times Online.

Jaguar Land Rover a cerut garantii de stat pentru obtinerea unor credite in valoare de 450 de milioane de lire sterline de la bancile britanice. De asemenea, reprezentantii companiei auto isi doresc acces total la cele 340 de milioane de lire sterline, oferite de Banca Europeana de Investitii (BEI), pentru dezvoltarea unor tehnolgii "verzi", dar pentru care se cer, de asemenea, garantii din partea guvernului.

Potrivit unor surse din interior, Trezoreria a respins cererea pentru garantarea celor 450 de milioane de lire sterline si a fost de acord cu garantarea a doar 175 de milioane de lire sterline, de la BEI, pentru care Tata, proprietarul Jaguar Land Rover, trebuie sa plateasca 15%, avand astfel acces la doar 150 de milioane de lire sterline.

De asemenea, ministrul de Finante britanic vrea ca Tata sa investeasca intre 300 - 400 de milioane de lire sterline, inainte sa ofere garantii pentru orice imprumuturi. De cand a achizitionat compania de la Ford, anul trecut, Tata a investit 900 de milioane de lire sterline.

In plus, guvernul britanic a cerut sa fie implicat in controlul companiei, prin dreptul de veto asupra unor decizii, o persoana in bordul director si posibilitatea de a alege presedintele.

Potrivit reprezentantilor Tata, oferta aceasta a fost "inacceptabila", dar negocierile vor continua.

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
#Jaguar land Rover, #garantii stat Jaguar, #imprumuturi Land Rover , #producatori