Vinurile romanesti, laudate de britanici: Sunt revolutionare!

Duminica, 20 Ianuarie 2013, ora 08:35
4663 citiri
Vinurile romanesti, laudate de britanici: Sunt revolutionare!

Vinurile romanesti au intrat in vizorul presei britanice, fiind laudate pentru aroma si savoarea lor.

"Unul dintre lucrurile minunate legate de vinuri este faptul ca poti incerca mereu ceva nou, fie ca e vorba de o podgorie recent descoperita, un sortiment necunoscut sau un colt de tara in care se cultiva struguri de o calitate superioara", se arata intr-un articol publicat pe Daily Mail, de catre Olly Smith, degustator de vinuri.

Expertul mentioneaza ca si-ar dori sa gaseasca in magazinele din Marea Britanie mai multe sortimente din tari precum Romania, Croatia sau Portugalia.

"Poate nu ati gustat recent din vinurile romanesti, insa cred ca nu va mai dura mult pana sa faceti acest lucru", aprecieaza Olly Smith.

El recomanda conationalilor sai cateva marci "care iti vor testa abilitatile de pronuntare", precum Feteasca Alba, dar si unele sortimente de Pinot Noir, Cabernet Sauvignon sau Sauvignon Blanc.

"Paparuda are o gama variata, de la Syrah, Pinot Noir, Pinot Grigio pana la Sauvignon Blanc. In general, ele au un raport bun calitate-pret", expertul recomandandu-le si pentru "aroma moderna".

Care sunt marcile preferate

Dintre cele enumerate, Olly Smith a inclus doua sortimente de vinuri romanesti in recomandarile sale saptamanale.

NV House Pinot Noir, 4,79 lire sterline

"Un vin rosu usor, care isi dezvaluie valoarea inca de la prima sorbire si reprezinta o mica parte din ceea ce are Romania de oferit"

Paparuda Sauvignon Blanc, 6,99 lire sterline

"Energic, cu o aroma bogata si cu accente tropicale, acest vin alb este perfect pentru a te inveseli"

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....