O fabrica de medicamente din Romania isi creste cu 300% productia de Algocalmin

Marti, 31 Martie 2020, ora 15:30
25205 citiri
O fabrica de medicamente din Romania isi creste cu 300% productia de Algocalmin

Zentiva Romania, producator local de medicamente generice, isi ajusteaza procesele pentru a majora productia de metamizol sodic, ca raspuns la cererea crescuta din partea spitalelor si farmaciilor din tara.

Metamizolul sodic (substanta activa din Algocalmin - n.red.) este utilizat pe scara larga in Romania pentru durere si ameliorarea febrei. Se estimeaza ca volumul productiei Zentiva din aprilie 2020 pentru acest produs va creste de aproape trei ori fata de perioada similara din 2019.

Zentiva Romania a majorat deja productia pentru alte medicamente relevante, cum ar fi paracetamolul, ca raspuns la pandemia Covid 19, mentinand in acelasi timp productia celorlalte medicamente de care depind milioane de pacienti cronici.

"Facem tot ce ne sta in putere pentru a ajuta pacientii, corpul medical si autoritatile. Zentiva lucreaza la o serie de proiecte in Europa pentru a asigura furnizarea de medicamente si pentru a contribui astfel la protectia populatiei.

In Romania am accelerat procesul de productie si lucram in flux continuu, 24/7, pentru a raspunde nevoilor. Ramanem in legatura stransa cu entitatile relevante din sanatate pentru a ajuta pacientii romani si sistemul de asistenta medicala sa faca fata pandemiei", a declarat Margareta Tanase, Director Operatiuni Industriale Zentiva Romania.

"As dori sa multumesc echipei de productie pentru determinarea aratata in aceste circumstante extraordinare si pentru eforturile depuse pentru a continua sa furnizam medicamente de inalta calitate la preturi accesibile", a adaugat Tanase.

Zentiva are o prezenta majora in domenii terapeutice cheie precum cardiologia, gastroenterologia, urologia, terapia durerii si sistemul nervos.

In prezent, compania exporta in tari precum Germania, Marea Britanie, Franta, Italia, Elvetia, Republica Ceha, Rusia, Belarus si altele.

Zentiva SA este liderul in volume vandute al pietei de medicamente generice din Romania, cu o cota de piata de 16,2% in 2019 (IQVIA Dec. 2019).

Despre Zentiva

Zentiva Romania este parte a Grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente generice din Europa.

Grupul detine unitati de productie la Bucuresti si la Praga.

Fabrica din Romania functioneaza neintrerupt din 1962, de la fondarea sa.

In prezent, Zentiva Romania este cel mai mare producator de generice cu prescriptie de pe plan local, in volume vandute.

Alaturi de echipa dedicata de peste 3000 de persoane si reteaua noastra de fabrici - inclusiv fabricile emblematice din Praga si Bucuresti - se straduiesc sa fie campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistenta medicala ale oamenilor.

Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai usor la medicamente de inalta calitate si la sanatate.

Lucreaza in parteneriat cu medicii, farmacistii, distribuitorii, autoritatile de reglementare si guvernamentale pentru a asigura solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii.

www.zentiva.ro

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...