Agroturismul profita de criza economica

Vineri, 29 Mai 2009, ora 12:45
2066 citiri
Agroturismul profita de criza economica
Foto: ANTREC

Criza economica a priit turismului rural din Europa, aceasta generand avantaje pentru pensiunile turistice si agroturistice, potrivit liderilor Asociatiilor de Turism Rural European, reuniti la Abtwil, in Elvetia.

In Romania, precum si in Ungaria, de exemplu, acum se organizeaza foarte multe targuri si festivaluri cu specific traditional, turismul rural nefiind afectat, deocamdata, de criza, spre de deosebire de turismul de afaceri, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural, remis Ziare.com.

In Austria, programele Farm Holidays (vacante la ferma) au chiar mai multe rezervari decat inaintea declansarii crizei economice. Aceasta tendinta se observa si in Franta, unde turistii prefera sa se duca in concediu mai aproape de casa.

In Anglia s-a observat o crestere a duratei sejururilor, acestea avand, insa, o frecventa mai scazuta, iar in Elvetia se solicita, din ce in ce mai mult, vancatele la ferma.

In Ungaria, pensiunile beneficiaza de avantajele tichetelor de vacanta, in cataloagele acestora mentionandu-se faptul ca se accepta tichete.

In cadrul intalnirii, liderii asociatiilor de profil au hotarat sa mizeze mai mult pe Internet, incercand sa fidelizeze vizitatorii site-urilor de turism rural si pensiuni prin cresterea interactivitatii (postarea de fotografii si filmulete primite de la turisti, bloguri legate de acest subiect etc).

Potrivit Mariei Stoian, reprezentanta Romaniei la EuroGites (Federatia Europeana de Turism Rural), pensiunile din Elvetia, pe care le-a vizitat in cadrul reuniunii de la Abtwil, reprezinta un adevarat model, ce ar trebui urmat.

"Vizitele la pensiunile elvetiene, discutiile cu proprietarii fermelor agroturistice au constituit o adevarata lectie de agroturism la nivel european. "Vacantele la ferma" din Elvetia sunt un exemplu de urmat, am fost impresionata de amplasarea pensiunilor, standardele de calitate si dotarile din interior, decoratiunile si florile, programele de agrement, promovarea", a spus Maria Stoian.

ANTREC deruleaza, in prezent, mai multe programe de turism rural si agroturism: Traiesta natural, Sanatate si rasfat, Observarea pasarilor din Delta Dunarii, Drumul cramelor, Incursiune in Tara branzeturilor, Pe urmele lui Brancus si Natura si cultura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#crestere turism rural, #intalnire asociatii turism , #profit