Blejnar, despre firma cu cel mai mare profit din tara: E o joaca pe hartie

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 23:50
2160 citiri
Blejnar, despre firma cu cel mai mare profit din tara: E o joaca pe hartie

Fiscul deruleaza, de un an de zile, un control la American European Marketing & Entreprises SA. Este vorba de compania care, timp de doi ani, a avut cel mai mare profit din Romania.

Verificarile sunt pentru moment blocate, deoarece Fiscul astepta unele lamuriri din partea altor state.

"Avem o verificare la acea societate comerciala, care, deocamdata, este suspendata. Asteptam niste raspunsuri de la colegii nostri din Germania si de la colegii nostri din Statele Unite ale Americii", a declarat Sorin Blejnar, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), pentru Capital.ro.

Seful Fiscului, Sorin Blejnar, explica profiturile "printr-un un fel de joaca pe hartie, in declaratiile fiscale".

"Este o joaca fiscala. Ei nu au cauzat prejudicii, nu au facut nimic, doar isi supraevalueaza niste active pe care le detin in strainatate. Nu putem sa ne dam seama care este motivul. S-ar putea sa fie o joaca fiscala. De fapt, nu fiscala, e o joaca pe hartie", explica Sorin Blejnar.

American European Marketing & Entreprises SA a realizat, in 2010, un profit net de 17,35 miliarde lei (4,1 miliarde de euro), conform bilantului depus la Ministerul Finantelor Publice (MFP). Este cel mai mare profit inregistrat de o societate din Romania pe parcursul anului trecut.

In 2009, compania a avut cel mai mare profit din tara, de 15,47 miliarde lei (aproximativ 3,6 miliarde de euro), intrand in atentia Fiscului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#profit American European Marketing, #firma American European Marketing, #profit Blejnar , #profit