Articol citit de 1938 ori
sa luam de la bogati ?
Cand vorbim de bogati ne referim cumva la cei care au avut functii publice si au facut "afaceri" cu statul prin firmele rudelor + offsore-uri in Cipru sau alte tari insorite ? Pai daca despre bogatii astia este vorba atunci eu propun sa le confiscati toata averea, inclusiv conturile din Elvetia si inchisoare pe viata cu munca silnica dandu-le astfel sansa din partea societatii sa-si regaseasca sufletul. Iar pe langa aceasta masura trebuieste stimulata productia interna si piata de desfacere sa fie suprapopulate de produse romanesti. Doar astfel nu vom trai pe datorie precum se intampla acum!
Nu fiti tristi , avem atatea avanataje de cand am intrat in UE
Avem preturi triple la alimente in 3 ani; avem norme care trebuie respectate cu strictete (numite standarde); avem bani mai multi decat inainte de aderare, adevarate salarii occidentale; avem o clasa politica cinstita si care reprezinta interesele cetateanului; avem un sistem de educatie cu adevarat preformant comparativ cu ce era inainte; avem libertatea de a protesta cand vrem , unde vrem dar nu cum vrem , pentru ca oricum nimeni nu se mai streseaza sa asculte; suntem aparati si in siguranta impotriva oricarui agresor datorita NATO; avem un viitor luminos pentru care trebuie sa multumim Europei.
Asadar , de ce va plangeti?
Ar fi cazul !
Toti bogatasii de astazi s-au imbogatit inseland si jefuind poporul . Ar fi normal sa li se puna niste impozite care sa acopere datoria externa a tarii. Nici o nationalizare nu ar strica ! Sunt doar niste hoti, niste ticalosi, care au profitat de revolutia din 1989.
' Indatorare = sclavie " ( " debt is slavery " ). Nu politicienii...
...conduc Tara ( si lumea ), ci camatarii, pardon, bancherii internationali ( ' the banksters ' ). The fractional reserve system nu este altceva decat o inginerie financiara ( schema piramidala ), prin care asa-numitii bani ( money ) sunt creati ' from thin air '...Se creaza imprumutul, dar nu si dobanda ( am luat casa cu 176 000 $ in anul 2000, cu 3-5% down payment si 7-8% interest ( dobanda ); in 30 de ani trebuie sa inapoiez peste 500 000 $ ( adica de trei ori mai mult decat imprumutul initial )...Daca masa monetara nu se extinde ( prin debt, ori imprumut ), de UNDE o sa iau eu banii sa platesc casa, in conditiile in care alte zeci, sute de milioane de oameni trebuie sa plateasca si ei, la randul lor, imprumutul principal, PLUS dobanzile cu care s-a facut acesta ?!...
Romania a fost foarte putina vreme, in istoaria sa, independenta...
...asa cum a fost in dec.'89...Faptul ca poporul roman a suferit un deceniu pentru a plati cele 10-11 miliarde de $ luate de la camatarimea fara frontiere, trebuia sa fie un semnal de alarma vreme de generatii ! Din pacate, acum Tara Romaneasca are datorii de cca. 100 miliarde de euro ( 133-134 miliarde $ ), adica de 13 ori mai mare decat in anii '80. And going on, cum spune americanul...Cati romani stiu ca in clauzele imprumuturilor, exista drept garant bogatiile naturale ale tarii ( pe langa deschiderea pietei interne pentru marile conglomerate internationale ), cum bine arata John Perkins, un ' insider ' in hotia financiara mondiala ?! PS: nu grecii sunt lenesi, ci politicienii lor sunt corupti si vanduti hienelor financiare internationale; sutele de miliarde care li se baga pe gat nu ajung la poporeni, ci la camatarii care le-au vandut hartii bune de sters la .ur, drept instrumente investitionale ( daca pe cacareze de oaie pui staniol si funditza si le pui stampila triple A, prezentandu-le drept trufe belgiene, la despachetare tot cacareze raman ! )...a se vedea pe ' youtube.com ' ce spune trader-ul Alessio Rastani: " Goldman Sachs rule the World "...adica cei care le-au masluit finantele grecilor, ca sa intre in U.E.
bravo
foarte frumos sintetizat
Care este solutia?
Singura solutie pare sa fie o dictatura nationalista si eventual intoarcerea la comunism.Poate si un sistem ca in Suedia cum zicea Ilici(atunci nu-l credea nimeni).Numai un sistem unde structurile statului sunt foarte puternice ca in comunism sau dictatura se poate controla si economia si se pot redistribui veniturile.Din pacate in Romania veniturile in economie sunt obtinute de firmele straine si de investitorii financiari cu capitaluri speculative si statul roman este nevoit(obligat)sa se imprumute la acestia.