Profit mare pentru OMV Petrom

Joi, 11 August 2011, ora 08:43
2187 citiri
Profit mare pentru OMV Petrom
Foto: Arhiva

Cea mai mare companie romaneasca, "OMV Petrom" (SNP), a raportat un profit net de 1,74 miliarde lei, in primele sase luni ale anului, cu 14% mai mare fata de primul semestru din 2010, avand de castigat din aprecierea pretului petrolului la nivel international, pe fondul tulburarilor politice din Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

Pretul titeiului Ural, pret de referinta pentru Romania, a ajuns, in primul semestru, la 108,29 USD/baril, fiind cu 42% mai mare fata de primele sase luni din 2010.

Totusi, pretul mediu realizat la nivelul Grupului Petrom la titei a fost, in primul semes-tru, de 92,92 USD/bbl, in crestere cu 36% fata de intervalul similar din 2010, dar sub pretul de la nivel international.

Oficialii "Petrom" au explicat, pentru Bursa aceasta situatie prin efectul negativ al instrumentelor de acoperire a ris-cului privind pretul la titei: "Ca sa protejeze fluxul de numerar al companiei si sa sustina programul investitional in anul curent, Petrom a angajat in ianuarie 2011 instrumente swap de acoperire a ris-cului privind pretul la titei ce asigura, pentru 25.000 bbl/zi, un nivel al pretului Brent de aproximativ 97 USD/bbl, pana la sfarsitul anului".

Compania a avut vanzari de 10,27 miliarde lei, in prima parte a anului, in crestere cu 23% fata de semestrul intai din 2010. Vanzarile din cel de-al doilea trimestru au fost in suma de 5,29 miliarde lei, cu 20% mai mari fata de intervalul similar din 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#OMV petrom profit, #OMV petrom rezultate financiare 2011 , #profit