Transgaz a anuntat un profit in scadere cu 62%

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 10:58
1016 citiri
Transgaz a anuntat un profit in scadere cu 62%
Foto: ronduldesibiu.ro

Transgaz Medias, care detine monopolul transportului de gaze naturale in Romania, si-a bugetat in acest an un profit in scadere cu 62% fata de profitul net estimat pentru anul trecut.

Proiectul de buget in care se afla si profitul cu 62% mai mic va fi supus aprobarii actionarilor in luna martie, informeaza Ziarul Financiar.

Efectele anuntului s-au observat imediat pe bursa, unde actiunile Transgaz au pierdut 2,1%.

"Compania s-a dovedit a fi conservatoare in estimari pana acum, dar vedem acest buget ca un semnal negativ puternic privind asteptarile pentru 2011, in special privind cantitatile transportate si costurile. Ne vom revizui estimarile si recomandarea de hold", au anuntat analistii Raiffeisen Capital & Investment intr-un raport.

Acestia mai spun si ca Transgaz ar putea astepta o scadere a cantitatii de gaze naturale transportate, dupa ce producatorii din industria chimica au pierdut facilitatile privind gazele mai ieftine din industria interna.

Veniturile totale bugetate pentru 2011 sunt de 1,25 miliarde de lei (294 milioane de euro), in scadere cu 11% fata de cele estimate pentru 2010. In acelasi timp, cheltuielile salariale bugetate sunt cu 10% mai mari, iar cheltuielile cu prestatiile externe sunt estimate sa urce cu 40%, la 271,9 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Transgaz profit, #Transgaz actiuni, #gaze ieftine , #profit