Care este produsul sub marca proprie cel mai cumparat de romani

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 13:16
3409 citiri
Care este produsul sub marca proprie cel mai cumparat de romani
Foto: buhaxrefinedoils.com

Oferta de marci proprii, respectiv produsele dezvoltate de retaileri, din comertul modern este importanta in alegerea magazinului pentru 25% dintre romani, cel mai cumparat produs de acest gen fiind uleiul.

Preturile mici (72%), garantarea calitatii produselor de catre magazine (31%) sau exclusivitatea si faptul ca respectivele produse se gasesc doar in anumite magazine (30%) sunt principalele motive care ii determina pe romani sa cumpere produse sub marca proprie, conform unui studiu realizat de Mercury Research in luna iulie.

In viitor, intentiile de cumparare indica o usoara crestere, intrucat 13% dintre romani declara ca vor cumpara mai multe produse sub marca proprie decat in prezent.

Studiul arata, de asemenea, evolutia marcilor private in timp, unele categorii cunoscand o crestere semnificativa in ultimii ani. Daca fata de 2010, pentru categoriile de produse care nu au un impact ridicat asupra consumatorilor (servetele, hartie igienica) tendintele se pastreaza similare, in prezent, in topul celor mai cumparate produse apar si categorii cu importanta mai mare in cosul de cumparaturi, cum ar fi cele alimentare.

Uleiul, in fruntea clasamentului

Cea mai notabila prezenta este uleiul, care se situeaza in fruntea clasamentului (54% dintre romani au cumparat ulei sub marca proprie).

"Schimbarile produse in ultimii ani sunt rezultatul increderii tot mai ridicate pe care marcile private o inspira, in special daca ne referim la anumite categorii de produse. O mare parte dintre romani, mai mult de jumatate, are la fel de multa incredere in marcile proprii ca si in cele apartinand marilor producatori", a spus Andrei Canda, client service director in cadrul Mercury Research.

In acelasi timp, rezultatele studiului arata ca sunt anumite categorii de produse unde rezervele sunt mai mari fata de marcile proprii. In aceste categorii intra in principal produsele care au un impact asupra aspectului fizic, cum ar fi cosmeticele sau produsele de ingrijire personala. Mai mult de o treime dintre romani nu ar cumpara aceste categorii de produse sub marca proprie.

Studiul a fost realizat pe panelul online Mercury Research in luna iulie 2013, pe un esantion de 351 de persoane cu varsta peste 18 ani care locuiesc in mediul urban.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#ulei marca proprie magazin, #alimente supermarket, #produse proprii magazin , #retail
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Eu ma gandeam la ciocolata cu rom :-) Sau rrom, daca puneti