In curand, vom face shopping cu drone si roboti

Duminica, 11 Decembrie 2016, ora 15:10
7010 citiri
In curand, vom face shopping cu drone si roboti
Foto: captura Youtube/Ellie and Jared

Statul la coada si slalomul prin aglomeratia din magazine nu vor mai fi probleme de actualitate in viitorul apropiat. Marile companii pun accent pe dezvoltarea tehnologica, astfel ca in anii ce vor urma vom simti cateva schimbari majore.

Amazon a anuntat deja infiintarea unui magazin in care clientii iau produsele de pe raft si ies fara sa mai stea la coada pentru a plati, dar si alte companii lucreaza intens pentru a imbunatati experienta la shopping a consumatorilor, conform The Guardian.

Spre exemplu, compania americana Lowe are deja in 11 magazine un robot ce vorbeste mai multe limbi, capabil sa le ofere clientilor informatii despre produse.

Un alt magazin american, Best Buy, foloseste un robot care-i ajuta pe clienti sa aleaga CD-urile si DVD-urile dorite.

Mai mult, unele mall-uri din SUA au introdus deja roboti de securitate, capabili sa detecteze oameni cu miscari suspecte si sa citeasca numerele de inmatriculare ale masinilor.

Iar daca esti adeptul cumparaturilor online, nu e nicio problema. Se lucreaza intens la o tehnologie care ne va permite sa cumparam haine fara sa mai existe riscul ca vom gresi masura.

Astfel, in viitorul apropiat va aparea posibilitatea sa avem un profil personalizat pe site-urile pe care cumparam, care va crea o copie 3D a noastra, respectand dimensiunile pe care le avem. Vom avea astfel ocazia sa fim siguri ca hainele respective ni se vor potrivi, dar vom putea vedea si cum ne va sta in ele.

In plus, nici livrarile nu vor mai fi o problema. Stim cu totii cat de enervant este sa astepti un curier care vine cu intarziere sau nu mai apare deloc, dar marile companii s-au gandit si la acest aspect.

Cea mai la indemana solutie este livrarea cu drone, mai ales in orasele aglomerate, unde traficul este infernal si doar cerul este liber.

Asa se face ca Amazon a inceput deja un parteneriat cu guvernul din Marea Britanie si testeaza viabilitatea livrarilor coletelor mici cu ajutorul dronelor. Google si Mercedes sunt alte doua mari companii care testeaza aceasta varianta.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#livrare drone cumparaturi, #roboti cumparaturi online, #magazin Amazon fara plata , #retail