Ziare.com

Punga de plastic de unica folosinta, pe cale de disparitie: Cine o interzice

de Camelia Sisea
Vineri, 27 Iunie 2014, ora 15:01

   

Punga de plastic de unica folosinta, pe cale de disparitie: Cine o interzice
Parlamentarii francezi au votat in aceasta saptamana un amendament prin care este interzisa utilizarea pungilor de plastic de unica folosinta in supermarketuri din 2016.

Amendamentul a fost adus de ministrul francez al Ecologiei, Segolene Royal, la o lege privind biodiversitatea si a fost votat miercuri de Comisia pentru dezvoltare durabila din Adunarea Nationala, relateaza The Local.

Data pentru reexaminarea noului proiect de lege in Parlamentul nu a fost stabilita.

Numarul pungilor de plastic utilizate in magazine a scazut deja drastic intre 2002 si 2011, de la 10,5 miliarde la 700 de milioane, in urma unui acord la care comerciantii au aderat in mod voluntar.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In prezent, Guvernul are in vedere pungile de plastic din sectiunile de fructe si legume ale supermakerturilor, in numar de 12 miliarde. Prin noul proiectul de lege se interzice utilizarea pungilor de unica folosinta care nu sunt reciclabile.

Potrivit ecologistilor, clientii folosesc aceste pungi, in medie, timp de 20 de minute, in timp ce este nevoie de 1.000 de ani sa se degradeze.

In primavara, Parlamentul European a adoptat o directiva prin care statele membre sunt obligate sa reduca substantial utilizarea pungilor de plastic de unica in urmatorii ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2982 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor