Tranzactie record in retail: Auchan a finalizat procesul de fuziune cu Real

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 16:29
5080 citiri
Tranzactie record in retail: Auchan a finalizat procesul de fuziune cu Real

Auchan a finalizat ultima etapa, de natura juridica, din cadrul procesului de achizitie si transformare a celor 20 de hipermarketuri Real in Romania, respectiv fuziunea prin absorbtie a celor doua societati.

Astfel, la 1 septembrie 2015, Auchan a preluat intregul patrimoniu al Real Hypermarket Romania SRL, cu toate drepturile si obligatiile sale, fuziunea avand ca efect transferul catre Auchan a tuturor activelor si pasivelor Real, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Francezii au finalizat anul trecut remodelarea celor 20 de hipermarketuri Real, dupa o investitie de 40 milioane de euro.

Tranzactia record a lui 2014 in Romania: Cat a platit Auchan pentru achizitia Real

Ulterior, retailerul si-au trecut in proprietate terenurile si galeriile a 12 hipermarketuri foste Real, in urma unei tranzactii in valoare de 261 milioane de euro.

"Fuziunea celor doua companii este doar un ultim simbol al convergentei depline, la un an dupa ce toate magazinele au fost redeschise sub marca si comertul Auchan. In toata aceasta perioada am continuat investitiile in Romania, ajungand pana astazi la un total de peste o jumatate de miliard de euro, pentru ca vrem sa fim prezenti aici pentru toata viata, sa cream valoare pentru Romania si pentru romani", a transmis Frederic Bellon, director general Auchan Romania.

In prezent, retailer-ul detine 33 de hipermarketuri in tara noastra, cu 276.000 m2 suprafata neta de vanzare, are circa 11.000 de angajati si o cifra de afaceri cu taxe de peste 1 miliard de euro in 2014.

Pana in prezent, investitiile totalizeaza 520 de milioane de euro. Auchan Romania detine in proprietate 70% din parcul sau de magazine.

Scurt istoric

Ca urmare a semnarii unei tranzactii intre Auchan si Metro Group la nivel international, in noiembrie 2012, si dupa validarea din partea Consiliului Concurentei, Auchan Romania achizitioneaza in septembrie 2013 un numar de 20 de hipermarketuri Real, prin preluarea a 100% din capitalul Real Hypermarket Romania SRL.

In mai putin de o luna, Auchan transforma primul magazin Real, pe care il redeschide in Bucuresti, zona Pallady.

Ulterior, pana in aprilie 2014, toate cele 20 de magazine au fost rebranduite.

C.P.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...