Chanel concediaza sute de angajati

Luni, 29 Decembrie 2008, ora 08:56
3441 citiri
Chanel concediaza sute de angajati

Chanel a anuntat ca in conditiile crizei finaciare va disponibiliza, pana la sfarsitul anului, 200 de persoane cu contract pe durata determinata.

16 dintre acestea sunt angajati ai primului magazin deschis de Chanel in 1910, la nr. 21 pe strada Cambon din Paris, anunta The Guardian.

Este locul istoric de unde s-a extins imperiul Chanel. Numarul concedierilor nu este atat de mare, insa are un mare impact simbolic, semn ca industria de lux este la randul sau lovita de criza.

Potrivit celei mai mari confederatii sindicale franceze, concedierile vin ca urmare a unei reduceri puternice a activitatii Chanel, unde cresterea activitatii a fost zero in acest an. Chanel nu a mai facut concedieri masive din 1939, in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Chanel anuntase in urma cu 10 zile ca va anula turneul mondial "Mobile Art Tour", afrmand ca in contextul actual de criza prefera sa renunte la acesta operatiune de imagine pentru a se reorienta spre investitii strategice.

"In contextul actual preferam sa ne reorientam investitiile strategice in alti termeni de dezvoltare", a declarat purtatorul de cuvant al companiei. Problemele de pe strada Cambon sunt un semnal de alarma pentru intreaga industrie a luxului.

Dupa cativa ani de crestere financiara rapida, sectorul de lux arata semne de slabiciune in aceasta perioada. Un analist economic de la JP Morgan a anuntat ca vanzarile de pe piata luxului se vor reduce cu 4% in 2009.

Bulgari, casa de bijuterii italiana, a anuntat ca a obtinut in ultimul timp un profit mic, iar previziunile nu sunt bune.

Magazinele Prada din Milano si-au vandut hainele in perioada Craciunului cu reduceri masive de pret.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#compania Chanel, #concedia angajatii, #criza financiara , #rezultate financiare