Companiile private viseaza la profituri mari: Patronii sunt convinsi ca vor face mai multi bani in 2014

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 12:32
2295 citiri
Companiile private viseaza la profituri mari: Patronii sunt convinsi ca vor face mai multi bani in 2014

Directorii generali din Romania sunt optimisti cu privire la perspectivele de crestere ale veniturilor companiilor pe care le conduc.

86% dintre ei sunt increzatori ca scenariul se va adeveri in urmatoarele 12 luni.

Pe termen mai lung, 96% dintre directorii generali participanti la sondaj cred in majorarea veniturilor companiilor lor in urmatorii 3 ani, iar 49% sunt foarte increzatori.

Tendinte la nivel global

Aceste tendinte sunt similare celor inregistrate la nivel global, astfel ca de doua ori mai multi directori generali decat in anul trecut mizeaza pe o imbunatatire a situatiei economiei mondiale in urmatoarele 12 luni, iar 39% dintre acestia declara ca sunt foarte increzatori in cresterea veniturilor companiilor lor in 2014, potrivit concluziilor celei de-a 17 editii a raportului PwC Global CEO Survey, remis Ziare.com.

Numarul directorilor generali care mizeaza pe o imbunatatire a situatiei economiei globale in urmatoarele 12 luni a crescut la 44%, fata de doar 18% anul trecut. De asemenea, numai 7% dintre respondenti vad o deteriorare a situatiei economice globale in acest an, fata de 28% in 2013.

In plan regional, directorii generali din Europa Occidentala sunt cei mai increzatori cu privire la perspectivele economiei globale pe termen scurt (50% mizand pe cresterea acesteia), pe masura ce se inmultesc semnele de redresare ale economiei zonei euro.

Acestia sunt urmati de directorii generali din Orientul Mijlociu (49%), regiunea Asia-Pacific (45%), America Latina (41%), America de Nord (41%), si Africa (40%). In schimb, directorii generali din Europa Centrala si de Est sunt mai putin increzatori, doar 26% mizand pe imbunatatirea situatiei economice globale.

Situatia in Romania

Directorii generali din Romania fac insa exceptie de la tendintele regionale, 45% dintre acestia cred ca situatia economiei globale se va imbunatati in urmatoarele 12 luni, in comparatie cu 13% anul trecut.

"Sondajele care masoara asteptarile jucatorilor din piata sunt foarte bune semnale ale tendintelor economice. Cresterea semnificativa a numarului directorilor generali increzatori in perspectivele de crestere pe termen scurt ale companiilor lor ar putea indica intrarea intr-un nou ciclu de crestere a economiei globale, care probabil ca va dura mai mult timp (de obicei ciclurile de expansiune sunt mai lungi decat cele de recesiune), insa ritmul acestei cresteri ar putea fi unul lent.

De exemplu, in Statele Unite, inainte de instalarea recesiunii in decembrie 2007, economia a crescut timp de 16 ani continuu (din 1991), cu singura exceptie a doua trimestre din 2001, ca urmare a atentatelor teroriste de pe 11 septembrie 2001. Cu toate acestea, nu exista nicio garantie ca viitorul ciclu de crestere va fi la fel de lung", a declarat Vasile Iuga, Country Managing Partner, PwC Romania.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Secţiunea de pe Facebook dedicată special ştirilor va dispărea din aplicaţia platformei pentru Statele Unite şi Australia, în contextul în care Meta se distanţează de acest domeniu din...
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
După începerea invaziei din Ucraina provocată de Vladimir Putin în februarie 2022, sancțiunile țărilor din Occident au curs fără încetare împotriva Moscovei, pentru a-i diminua...
#crestere venituri companii Romania, #crestere venituri companii, #companii Romania 2014 , #rezultate financiare