General Motors a pierdut peste 30 miliarde dolari anul trecut

Joi, 26 Februarie 2009, ora 18:06
881 citiri
General Motors a pierdut peste 30 miliarde dolari anul trecut
Foto: afterdawn.com

Producatorul american de masini, General Motors, a anuntat pierderi de 9,6 miliarde de dolari pentru ultimul sfert din anul trecut, ridicand pierderile anuale la 30,9 miliarde de dolari, au anuntat oficialii companiei.

Pierderile sunt totusi mai mici decat cele inregistrate in 2007, de 43,3 miliarde de dolari, recordul companiei din acest punct de vedere, scrie The New York Times..

De asemenea, reprezentantii companiei au anuntat ca rezervele financiare se cifreaza la doar 14 miliarde de dolari. Minimum 11 miliarde de dolari din acesti bani vor fi folositi pentru a finanta activitatile sale.

Rezultatele proaste ale GM nu par sa alunge investitorii, avand in vedere ca producatorul are sprijinul statului american. In decembrie, compania a imprumutat 13,4 miliarde de dolari, dar oficialii au declarat ca va fi nevoie de 30 de milioane de dolari pentru a duce la bun sfarsit planul de restructurare depus la Trezorerie.

Directorii GM au spus, in repetate randuri, ca ar avea nevoie de aproape 100 de miliarde dolari pentru a se reorganiza dupa faliment.

Pentru 2008, compania a raportat o cifra de afaceri de 149 de miliarde de dolari, cu 17 procente mai putin decat in anul precedent. Vanzarile la nivel mondial au scazut cu 11 procente, marcand sfarsitul companiei drept lider al industriei auto, titlu pe care il detinea de 77 de ani (Toyota este acum pe primul loc).

Nici actiunile productorului nu o duc prea bine, pierzand 89 de procente din valoare in ultimul an, ajungand la ,52 dolari/actiune, cel mai scazut nivel din ultimii 74 de ani.

Pentru a mai reduce din cheltuieli, GM a inceput si disponibilizarile. Astfel, compania ofera salarii compensatorii in valoare de 20.000 de dolari si un voucher de reducere in valoare de 25.000 de dolari, pentru achizitionarea unei masini noi, primilor 22.000 de angajati care se ofera sa plece pana la 1 aprilie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#general motors, #rezultate financiare, #industria automobilelor , #rezultate financiare