Imperiul media News Corp are cele mai mari pierderi din istorie

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 10:36
1332 citiri
Imperiul media News Corp are cele mai mari pierderi din istorie
Foto: Reuters

Imperiul media american News Corp a anuntat cele mai mari pierderi trimestriale din istoria sa, dupa ce a pierdut 8,4 miliarde de dolari din valoarea actiunilor companiei Dow Jones.

Trustul a inregistrat pierderi nete de 6,41 de miliarde de dolari, sau 2,45 dolari per actiune, pentru trimestrul incheiat pe 31 decembrie 2008, scrie Reuters. In comparatie, in anul precedent compania inregistrase castiguri de 832 de milioane de dolari (27 de centi per actiune).

Actiunile companiei au scazut joi cu 6,3 procente, valoarea lor diminuandu-se cu 65 de procente in ultimele 12 luni.

"Este cea mai grava criza economica de cand a fost infiintata News Corp, acum 50 de ani," a declarat Rupert Murdoch, presedinte si director executiv al trutului media.

El a adaugat ca ar fi fost imposibil pentru orice companie sa fie pregatita pentru un mediu economic atat de dur, dar va reduce costurile si va disponibiliza personalul acolo unde este nevoie, avand in vedere ca veniturile din publicitate vor scadea si mai mult.

Reteaua de televiziune Fox a concediat deja 800 de angajati, in timp ce The Wall Street Journal a renuntat la 25 dintre ziaristii sai. De asemenea, compania a reusit sa economiseasca 100 de milioane de dolari la Dow Jones si a anuntat ca nu vor face concedieri la Dow Jones Newswires.

Profitul operational a scazut in majoritatea diviziilor News Corp, de la cinematografie, la televiziuni locale, ziare, carti si agentii de presa. "Lipsa reclamelor la automobile ne omoara", a declarat Murdoch.

Singura crestere in profit, de 27 de procente, a fost inregistrat in divizia de televiziune prin cablu, Fox News Channel, Big Ten Network si Fox International Channels.

News Corp a redus si estimarile pentru anul fiscal 2009, la o scadere de 30 de procente. Pentru intreg anul, Murdoch estimeaza ca va avea un venit operational de 3,5 miliarde de dolari.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#News Corp, #trust media, #rezultate financiare , #rezultate financiare