Trei companii siderurgice din China vor fuziona din cauza crizei

Marti, 30 Decembrie 2008, ora 20:17
975 citiri
Trei companii siderurgice din China vor fuziona din cauza crizei

Trei companii siderurgice din China vor fuziona pentru a amortiza impactul crizei financiare. Entitatea rezultata va avea o productie anuala de aproximativ 32 milioane de tone, superioara celei a Baosteel, liderul actual al piatei din China.

Tangshan Iron an Steel, unul dintre cei mai importanti producatori de otel din China, fuzioneaza cualte doua companiidin provincia Hebei, din nordul Chinei, informeaza AFP.

Cele trei companii sunt listate la bursa si fac parte din Hebei Iron and Steel Group, controlat de stat. Industria siderurgica chineza a avut de suferit ca urmare a crizei si a inregistrat in octombrie primele pierderi din ultimii sase ani.

"Operatiunea va incuraja restructurarea sectorului si il va ajuta sa reziste consecintelor crizei, care a afectat deja cresterea economica", a estimat analistul Hu Yanping, de la Umetal.net, site specializat in probleme miniere.

Potrivit Reuters, autoritatile chineze vor de multa vreme sa concentreze sectorul siderurgic in cativa producatori mari, astfel incat jumatate din productia interna sa fie realizata de doar 10 jucatori, in loc de 20, ca in prezent.

Planul, menit sa imbunatateasca eficienta si sa diminueze poluarea, dar si sa majoreze puterea de negociere a Chinei, s-a bucurat de tot mai multa sustinere, dupa ce turbulentele economice au impins companiile siderurgice sa caute modalitati de supravietuire in competitia economica.

Fuziunea ar putea extinde puterea de negociere a Chinei cu gigantii mondiali din industria miniera - Vale, BHP Billiton si Rio Tinto -, care fixau de obicei limite de preturi anuale la otel cu reprezentantii Baosteel, actualul lider pe piata siderurgica fragmentata a Chinei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#companii siderurgie china, #fuziune companii energetice, #fuziune companii China , #rezultate financiare