172.477 de lei pe luna - cel mai mare salariu brut din 2016. Pe ce locuri sunt fotbalistii in top 10

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 12:59
8519 citiri
172.477 de lei pe luna - cel mai mare salariu brut din 2016. Pe ce locuri sunt fotbalistii in top 10

Cel mai mare salariu de baza brut inregistrat in 2016 a fost de 172.477 de lei pe luna.

El a fost obtinut de un director general al unei companii cu activitati in consultanta pentru afaceri, potrivit datelor de la Inspectia Muncii, obtinute pe baza inregistrarilor transmise de catre angajatori in cadrul Registrului General de Evidenta a Salariatilor in format electronic.

La un salariu brut de 172.477 de lei, revine un castig net de aproximativ 21.000 de euro.

Pe locul 2 in clasamentul celor mai mari salarii inregistrate in 2016 s-a pozitionat, cu o remuneratie bruta de 166.103 de lei pe luna, un director al departamentului de Cercetare-Dezvoltare al unei companii care se ocupa cu fabricarea masinilor si utilajelor nespecifice N.C.A. Aceasta clasa cuprinde de la fabricarea de masini de uscat pentru lemn, celuloza, hartie sau carton pana la fabricarea aparaturii de lansare a avioanelor.

Pe locul 3 in topul celor mai mari salarii brute de baza se afla un director general adjunct al unei companii care se ocupa de comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun. Acesta a obtinut un salariu brut lunar de 149.070 de lei.

Activitatile in consultanta pentru afaceri par a fi destul de banoase, avand in vedere ca pe pozitia 4 in clasamentul celor mai mari salarii brute obtinute in 2016 se afla un director general al unei companii cu activitati in consultanta pentru afaceri care a inregistrat o remuneratie de 145.322 de lei pe luna.

Citeste si

Un director general al unei companii care se ocupa cu fabricarea biscuitilor, piscoturilor, a prajiturilor si a produselor conservate de patiserie a inregistrat anul trecut un salariu brut lunar de 145.000 de lei pe luna.

Printre cei care au obtinut unele dintre cele mai mari salarii de baza brute se numara si un director al departamentului de Cercetare-Dezvoltare al unei companii care se ocupa cu fabricarea altor produse chimice anorganice, de baza. Acesta a obtinut o remuneratie bruta lunara de 142.572 de lei.

Pe locurile 7 si 8 in clasamentul celor mai mari salarii de baza brute inregistrate anul trecut se afla doi fotbalisti care au fost rasplati fiecare, in 2016, cu o remuneratie de 142.129 de lei brut pe luna.

Tot anul trecut, un manager al unei companii din IT, care se ocupa cu activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat catre client), a inregistrat un salariu de baza brut lunar 131.166 de lei.

Pe locul 10 in clasamentul celor mai mari salarii de baza brute lunare inregistrate in 2016 s-a pozitionat un presedinte de banca/vicepresedinte/prim-vicepresedinte care a obtinut o remuneratie bruta de 126.070 de lei.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...