30.000 de angajati CFR risca sa ramana fara salarii si prime de vacanta

Joi, 20 Noiembrie 2008, ora 18:10
1842 citiri
30.000 de angajati CFR risca sa ramana fara salarii si prime de vacanta

Plata salariilor pe luna noiembrie si primele pentru vacanta de sarbatori pentru 30.000 de salariati din CFR Infrastructura nu va putea fi facuta din cauza ca CFR Calatori nu mai are bani.

"Avem nevoie de o rectificare bugetara de 200 de milioane lei, pentru ca in noiembrie nu se mai pot asigura salariile angajatilor de la CFR Calatori. Daca noi nu vom avea cu ce plati salariile, vom lua bani din incasarea biletelor si vom sista toate platile catre CFR Infrastructura, iar in acest caz aproape 30.000 de persoane nu vor putea fi platite in luna noiembrie.

Se poate intampla ceea ce e mai rau si este posibil ca veniturile si implicit salariile celor de la marfa sa intre in colaps", a declarat Gheorghe Popa, presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare-Comercial, informeaza NewsIn.

Gheorghe Popa a adaugat ca plata salariilor pe luna octombrie a fost intarziata trei zile si a avertizat ca sunt sanse foarte mari ca angajatii CFR sa nu poata incasa primele de sarbatori prevazute in contractul colectiv de munca la nivelul de 540 de lei pentru fiecare angajat.

Liderul sindical sustine ca bugetul de salarii al CFR a intrat pe regim de avarie din cauza faptului ca nu au fost alocate de la bugetul de stat aproape 280 de milioane de lei, bani dirijati pentru subventiile acordate elevilor, studentilor si facilitatile acordate batranilor si persoanelor cu handicap.

Potrivit lui Popa, compania CFR Infrastructura are in acest moment aproape 30.000 de angajati, iar CFR Calatori peste 18.000 de salariati.

Salariatii din CFR vor decide luni daca intra in greva generala.

Liderul sindical a precizat ca salariatii din CFR vor fi instiintati vineri de rezultatul negocierilor cu Guvernul si vor decide pana luni daca vor intrerupe lucrul pe termen nelimitat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
Huawei Pura 70 Ultra: primul smartphone care poate trimite imagini prin satelit. Cum funcționează tehnologia
Huawei Pura 70 Ultra: primul smartphone care poate trimite imagini prin satelit. Cum funcționează tehnologia
Huawei a lansat oficial, în China, noua serie de telefoane, Huawei Pura 70. Seria include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Cele mai noi modele de la Huawei au o...
#gheorghe popa, #angajat, #CFR, #risca, #ramane, #salariu, #noiembrie, #prima, #vacanta , #salariati