Angajatii francezi nu mai au voie sa dea e-mail-uri dupa ora 18.00

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 11:59
3090 citiri
Angajatii francezi nu mai au voie sa dea e-mail-uri dupa ora 18.00

Angajatii francezi nu mai au voie sa dea e-mail-uri sau sa sune in interes de serviciu dupa incheierea programului de lucru, care, in majoritatea cazurilor, se termina la ora 18.00.

Un acord dintre o federatie patronala si doua sindicate le interzice, de asemenea, sa raspunda unor astfel de solicitari dupa incheierea programului de lucru.

Legea afecteaza numerosi angajati francezi din industria digitala si cea a serviciilor de consultanta, carora li se cere sa isi inchida telefoanele de serviciu si sa evite e-mail-ul inainte de ora 09.00 si dupa 18.00. Interdictia poate fi ridicata in "circumstante exceptionale", scrie BBC News.

Conform intelegerii convenite de federatiile patronale si sindicate, angajatorii nu ii pot obliga pe salariatii lor sa eludeze legea.

O directiva a Uniunii Europene cu privire la programul de lucru al angatilor, care nu se aplica in Marea Britanie si Malta, stabileste ca angajatii pot lucra maximum 48 de ore pe saptamana. In Franta, saptamana de lucru are chiar 35 de ore, conform unei legi adoptate in 1998.

Insa numarul propriu-zis de ore lucrate poate fi mai mare, avand in vedere tehnologiile folosite acum la locul de munca.

Specialistii din industria resurselor umane arata ca o astfel de interdictie ar putea afecta angajatii care isi doresc un program flexibil.

In 2011, gigantul german Volkswagen si-a setat serverele astfel incat angajatii sa nu mai primeasca e-mail-uri cu 30 de minute inainte de finalul programului.

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Mi se pare normal si respectuos pentru orice persoana cu activitate.