Ziare.com

Care sunt cele mai mari preocupari ale salariatilor romani

Luni, 02 Iunie 2014, ora 18:06

   

Care sunt cele mai mari preocupari ale salariatilor romani
Cele mai mari preocupari ale salariatilor romani sunt pastrarea locului de munca, puterea de cumparare si remuneratia primita, potrivit unui studiu recent.

Compania Edenred a facut publice rezultatele Barometrului 2014, cel de-al noualea studiu anual realizat impreuna cu Ipsos, care urmareste si identifica nivelul de satisfactie, motivatia si preocuparile salariatilor in Europa.

Acesta arata ca desi pachetul salarial si pastrarea locului de munca raman principalele motive de preocupare pentru salariatii europeni, timpul prea indelungat petrecut la munca reapare printre cauzele de ingrijorare ale salariatilor, in special in tarile care au depasit criza economica (Marea Britanie, Germania si Suedia), conform comunicatului remis Ziare.com.

Cifre-cheie ale Barometrului 2014

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

  1. 29% dintre salariatii din Europa se declara nemotivati la locul de munca
  2. Pachetul de remuneratie ramane principalul motiv de ingrijorare pentru 40% din salariatii europeni;
  3. Pentru 38% dintre salariati, cea mai importanta cauza de ingrijorare ramane pastrarea locului de munca;
  4. Timpul petrecut la munca este preocuparea cea mai importanta pentru 22% dintre salariati. Acest aspect este insa mult mai prezent in cazul managerilor: 36% dintre manageri si 47% dintre top-managerii europeni considera ca aloca prea mult timp muncii, fata de doar 19% dintre salariatii non-manageri;
  5. 67% dintre salariati declara ca lucreaza si in afara programului de lucru, iar 62% sustin ca se ocupa de probleme personale in timpul orelor de munca, fenomen cunoscut ca 'blurring' (stergerea 'granitelor' dintre programul de lucru si timpul liber) ;
  6. 39% dintre angajati considera ca este insuficient cadrul de organizare si recunoastere a noilor moduri de lucru: lucru la distanta, job-sharing, programele flexibile etc.


Situatia din Romania

Cat depre Romania, tendintele sunt asemanatoare cu cele din tarile din sudul Europei, adica pastrarea locului de munca este o preocupare majora, coroborata cu ingrijorarea privind puterea de cumparare si nivelul remuneratiei.

Cifre necrutatoare: Romania - cu totul in afara UE la numarul de salariati

"Optiunile de program de lucru flexibil sunt cvasi-inexistente. Part-time, flextime, job-sharing sau lucrul la distanta sunt in prezent exceptii rarissime, mai degraba decat optiuni standard; cu siguranta in anii urmatori vom asista la o dezvoltare accelerata a acestor practici de management al resurselor umane.

Pe masura ce angajatii tineri, din generatia Y (cei care au intre 18 si 30 de ani - n.red.), se vor integra pe piata muncii, tiparele lor, de imbinare a muncii cu timpul liber, isi vor aduce puternic amprenta si in randul companiilor romanesti", a spus Iulian Alexe, director de marketing & business development Edenred Romania.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 960 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor