Ce se intampla cu salariile angajatilor Postei Romane incepand cu luna viitoare

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 18:16
4225 citiri
Ce se intampla cu salariile angajatilor Postei Romane incepand cu luna viitoare
Foto: Flickr/Posta Romana

Salariile tuturor lucratorilor din Posta Romana vor creste in luna noiembrie, iar la acest moment este estimat pentru sfarsitul anului 2014 un profit de peste 10 milioane de euro pentru companie, a declarat, marti, Razvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informationala.

"Ma bucur ca am vazut cifrele: 6,5 milioane de euro profit brut pana in acest moment pentru Posta. Estimam un profit, pana la sfarsitul anului, care sa depaseasca 10 milioane de euro, ceea ce ne creeaza un confort deosebit. Asta inseamna ca, in 2014-2015, nu numai ca riscul insolventei a disparut, dar vom majora salariile pentru toti factorii postali, in conformitate cu intelegerile pe care sindicatul le are, incepand de luna viitoare.

Asta inseamna ca vom face investitii in echipamemte si toate promisiunile pe care le-am facut la adresa lucratorilor din Posta Romana se vor indeplini. Va pot spune ca majorarea salariilor se va face pe diferite clase. Cei care au salariul cel mai mic vor primi marirea cea mai semnificativa", a afirmat Cotovelea.

Referitor la procesul de privatizare a companiei, ministrul de resort a mentionat ca, in prezent, Comitetul de privatizare analizeaza oferta tehnica depusa de catre Posta belgiana urmand ca oferta financiara sa fie deschisa ulterior.

Privatizare

La sfarsitul lunii septembrie a acestui an, Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) anunta, intr-un comunicat de presa, ca operatorul belgian de servicii postale bpost a avansat o oferta neangajanta pentru achizitionarea pachetului de 51% din actiunile Companiei Nationale Posta Romana (CNPR).

Guvernul Romaniei a decis, in 12 decembrie 2012, demararea procedurii de privatizare a Postei Romane prin metoda majorarii de capital prin aport de capital privat. Aceasta presupune dobandirea de catre un nou investitor a unui pachet de actiuni reprezentand 51% din capitalul social al companiei, inclusiv cel rezultat ca urmare a conversiei in actiuni a creantelor statului fata de companie.

Procesul de selectie a investitorului se realizeaza prin metoda licitatiei cu oferta in plic, combinata cu metoda licitatiei cu strigare, precedata de negocieri desfasurate pe baza de oferte preliminare si neangajante.

Daca va fi selectat, bpost va fi admis in etapa de due diligence a procesului, ceea ce presupune acces in camera de date, acces la managementul companiei si vizite operationale, dar si negocierea contractului de privatizare. La finalizarea acestei etape, bpost va putea depune o oferta finala ferma pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la Posta Romana.

Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%. Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, insemnand peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, in prezent, in Romania.

Peste 19 milioane de locuitori beneficiaza de serviciile Postei Romane si peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reteaua postala proprie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#salarii Posta Romana, #crestere salarii Posta Romana , #salariati
Comentarii