Ziare.com

Sindicalistii de la Mittal vor mariri salariale de 30%

Joi, 23 Octombrie 2008, ora 18:00

   

Sindicalistii de la Mittal vor mariri salariale de 30%
Reprezentanti ai sindicatelor de la ArcelorMittal Galati au convenit ca la negocierile Contractului colectiv de munca pe anul 2009 sa solicite o majorare a salariilor cu pana la 32,3%, valoarea salariului brut de incadrare al unui siderurgist ajungand astfel pana la 1.100 de lei pe luna.

"In urma unei intalniri la care au participat 11 reprezentanti ai sindicatelor reprezentative de pe platforma, am decis ca solicitarea noastra de majorare salariala sa fie de 32,3%, aplicabila de anul viitor, ceea ce ar insemna ca salariul brut de incadrare al unui siderurgist sa ajunga la 1.100 lei, fata de 832 de lei, cat este in prezent.

Pe langa aceasta majorare, vom cere o crestere a primei de vacanta la nivelul salariului mediu brut pe unitate si vom avea si o alta solicitare ce se refera la acordarea unui spor de 50% pentru fiecare zi de sambata lucrata si al unuia de 100% pentru fiecare zi de duminica lucrata, spre deosebire de sporul acordat acum, nediferentiat, de 25%", a declarat liderul Sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Ionica Pricopi, reprezentant al FSS Metarom, a confirmat cererile sindicatelor de majorare cu pana la 32,3% si a mai adaugat ca acestea vor mai cere si ca fiecare prima din cele patru anuale sa fie majorate la 300 de lei.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Sindicalistii au mai cerut si ca sporurile pentru sefii de echipa sa fie majorate cu pana la 7% iar cele pentru persoanele care isi desfasoara activitatea in conditii grele sa ajunga la mariri de pana la 15%.

Citeste mai multe despre majorari salariale sindicat siderurgie
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 909 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Traiasca SINDICATELE !!

Ele sint motorul Socialismului CARE VA DUCE LA FALIMENT TOTAL intreaga Europa.
Sindicalisti, in loc de 30% marire de salariu cereti 2000% ca doar numai de munca nu va arde...

 

 

Au dreptate

unde e mai greu ca sa lucrezi ca acolo

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor