Guvernul Ciolos, discutii cu sindicatele pe majorarea salariului minim: Poate, dar nu pe repede inainte

Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 17:02
2717 citiri
Guvernul Ciolos, discutii cu sindicatele pe majorarea salariului minim: Poate, dar nu pe repede inainte

Premierul Dacian Ciolos nu exclude majorarea salariului minim de anul viitor, insa este necesara o analiza a Guvernului in acest sens, pentru a se vedea daca masura este sau nu oportuna, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

Acesta a facut declaratia dupa ce oficiali guvernamentali au purtat discutii cu reprezentantii sindicatelor, potrivit Digi 24.

La randul sau, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat ca in urma intalnirii de la Palatul Victoria "a ramas stabilit ca salariul minim pe economie reprezinta o prioritate si trebuie sa iasa o HG de la 1 ianuarie 2016, pentru finalizarea acestor probleme, pentru ca s-au ridicat cateva aspecte tehnice legat de implicatiile salariului minim".

Ce efecte va avea cresterea salariului minim: Disponibilizari, dificultati pentru firme si taieri de lefuri

In acelasi timp, Dan Suciu a declarat ca posibilitatea ca Guvernul sa majoreze salariul minim nu este exclusa, Executivul trebuie sa fara inainte un studiu de oportunitate, pentru ca nu vrea sa ia o hotarare "pe repede inainte".

"Premierul nu exclude majorarea salariului minim pe economie, e o chestiune de interes national, e in atentia Guvernului. Va urma o analiza riguroasa pe date si elemente riguroase pentru luarea acestei decizii. Guvernul nu vrea sa ia aceasta decizie sub presiune, pe repede inainte.

Guvernul va avea propria analiza de oportunitate, iar in perioada urmatoare vom stabili calendarul pentru discutiile ulterioare datei de 18 decembrie, astfel incat sa avem o decizie spre finalul anului. Preferam o analiza buna, nu rapida. Nu vrem sa ajungem in situatia in care in locul salariului minim sa se opteze pentru ajutorul social", a explicat Dan Suciu.

Vicepremierul Dancu mai da o sansa cresterii salariului minim

Explicatiile ministrului de Finante

Guvernul condus de Victor Ponta a promis ca salariul minim va creste la 1 ianuarie 2016 de la 1.050 de lei la 1.200 de lei. Cea mai recenta majorare a fost facuta in luna iulie a acestui an.

Insa noul ministru de Finante, Anca Paliu Dragu, care face parte din Executivul Ciolos, a spus ca nu doreste sa aplice cresterea salariului minim decat dupa ce va face un studiu de impact.

Ministrul de Finante: Salariul minim pe economie nu creste de la 1 ianuarie 2016

Ministrul Finantelor, despre salariul minim: Nu spunem ca va fi o crestere sau ca nu va fi o crestere

"Acest studiu trebuie sa fie intr-adevar foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din cate stiu, si alte institutii europene fac un studiu similar, pentru ca aceasta masura poate afecta semnificativ competitivitatea Romaniei", a explicat saptamana trecuta ministrul de Finante.

Ulterior, sindicatele, in frunte cu Cartel Alfa, i-au cerut lui Dacian Ciolos sa revina asupra deciziei de a ingheta salariul minim anul viitor.

Sindicatele ii cer lui Ciolos sa creasca salariul minim de la 1 ianuarie 2016: Acuzatii de discriminare

Citeste si:
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
Jurnalistul Dan Cărbunaru a fost numit marţi, 7 decembrie, în funcţia de secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului şi purtător de cuvânt al Guvernului. Anunţul a fost...
Abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali va ajunge la Senat, după adoptarea tacită în Camera Deputaților
Abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali va ajunge la Senat, după adoptarea tacită în Camera Deputaților
Proiectul USR pentru abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali a fost adoptat tacit marţi, 7 decembrie, de Camera Deputaţilor, fiind depăşit termenul de dezbatere şi vot....
Comentarii