Nu avem Guvern, dar PSD vrea sa creasca rapid salariile bugetarilor cu 10% (Video)

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 16:38
4974 citiri
Nu avem Guvern, dar PSD vrea sa creasca rapid salariile bugetarilor cu 10% (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisiile de munca si sanatate ale Camerei Deputatilor au adoptat, marti, un amendament al PSD prin care se propune majorarea cu 10% a salariilor tuturor bugetarilor, masura urmand sa fie dezbatuta miercuri in plen.

Amendamentul a fost depus la ordonanta de urgenta a Guvernului 35/2015 privind cresterile salariale in sistemul sanitar.

"PSD, prin deputatul Adrian Solomon, a venit cu un amendament privind cresterea cu 10% a salariilor in sistemul bugetar, de la 1 decembrie 2015 (...). I-am intrebat pe reprezentantii ministerelor Muncii si Finantelor daca aceasta masura este sustenabila.

Ministerul Muncii a spus ca sustine amendamentul, iar Ministerul de Finante ca nu poate sustine acest amendament, pentru ca ar crea, pentru anul 2016, un deficit de 5 miliarde de lei, care ar putea fi acoperit fie cu taieri, cu reduceri de la alte capitole de cheltuieli, fie prin prorogarea intrarii in vigoare a unor masuri de relaxare fiscala", a declarat deputatul PNL Cristina Pocora, membru al Comisiei de Munca.

Salarii mai mari in septembrie: In ce domeniu lucreaza romanii care castiga aproape 6.000 de lei

Deputatii PNL au cerut un ragaz de o saptamana, in asa fel incat Ministerul de Finante sa isi faca analiza si sa se puna de acord cu Ministerul Muncii, a mentionat Pocora, opinand ca viitorul guvern ar trebui sa spuna daca exista bani pentru aceasta masura.

Ea a precizat ca, in conditiile in care Guvernul nu ar dispune de banii necesari, ar trebui sa se stie care va fi costul maririi salariilor si la ce anume ar trebui sa se renunte pentru adoptarea acestei masuri.

"PSD a votat acest amendament, nu a dorit niciun fel de dezbatere cu cifrele pe masa, prin urmare maine (miercuri - n.red.) proiectul de lege va intra in sedinta de plen. Noi ne-am abtinut, pentru ca abordarea PSD nu a fost una transparenta, ci politicianista, inainte sa plece de la guvernare parjolesc Romania pentru ultima data.

In acest context in care cetatenii ne cer responsabilitate in strada, ar trebui sa luam o decizie responsabila, cu cifre reale pe masa si daca sunt bani sa acordam aceasta majorare de salarii, iar daca nu sunt sa stim sa ne asumam si sa vedem care este situatia reala. (...) PSD vrea sa arunce o gogoasa electorala", a mai sustinut Cristina Pocora.

Ultima sedinta de guvern pentru Ponta si ultimul act ca premier: Majorarea salariilor profesorilor

Ea a adaugat ca propunerea ar trebui reintoarsa la comisie, iar noul guvern sa spuna daca sunt bani pentru aceasta majorare. Potrivit deputatului PNL, in comisii au fost inregistrate 21 de voturi "pentru" si 8 abtineri.

Presedintele Klaus Iohannis anunta, marti, premierul desemnat, dupa ce social-democratul Victor Ponta si-a dat demisia din functia de prim-ministru, ca urmare a protestelor de amploare organizate dupa tragedia de la clubul Colectiv.

Iohannis anunta noul premier. Va trece un guvern tehnocrat de Parlament? LIVE

Sindicat: Cresterea de 10% se aplica doar bugetarilor care nu au avut majorari salariale in 2015

Cresterea salariala de 10% in sectorul bugetar, aprobata in Comisia de munca a Camerei Deputatilor, se va aplica doar salariatilor care nu au beneficiat de nicio majorare salariala pe parcursul anului 2015, a transmis Alianta Nationala a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex".

Potrivit sursei citate, vor beneficia de o majorare cu 10 la suta a salariilor doar bugetarii din administratia publica centrala si locala, cei din siguranta nationala, jandarmerie, politie, inspectorate pentru situatii de urgenta si din unitatile de cultura si teatru.

"Pentru o corecta informare, aducem la cunostinta opiniei publice faptul ca in Comisia de Munca din cadrul Camerei Deputatilor a fost aprobata cresterea salariala de 10 la suta in sectorul bugetar care se va aplica numai salariatilor care nu au beneficiat de nicio majorare salariala pe parcursul anului 2015", se arata in comunicatul "Sed Lex".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#PSD crestere salarii bugetari, #crestere salarii bugetari , #salariati
Comentarii